Пн, 18 лютого 2019

Політолог розповів, чим відрізняється Кличко від Зеленського, і чого немає у останнього

Незважаючи на те, що Зеленський довгі роки існує у політичному контексті, природа прийняття політичних рішень йому навряд чи відома.

Незважаючи на те, що Зеленський довгі роки існує у політичному контексті, природа прийняття політичних рішень йому навряд чи відома. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів політолог Володимир Цибулько.

Коментуючи слова мера Києва Віталія Кличка про те, що Володимир Зеленський «немов пасажир літака, який випадково опинився в кабіні пілота», наш співрозмовник зазначає наступне: «Кличко, на відміну від Зеленського, працював в місцевому самоврядуванні, він працював радником президента.

Тобто він мав завжди основи для державного управління чи публічного адміністрування. Він набув певного досвіду. Це не порівнювані величини. Зеленський не працював ані в органах місцевого самоврядування, ані в державних інституціях. Це абсолютно табула раса, так би мовити, державного управління, і він просто не підозрює, наскільки державне управління відрізняється від управління бізнесом».

«У нас управління бізнесом феодалізоване доволі: я начальник - ти дурень і я плачу - ти робиш. А державне адміністрування - це зовсім інше», - додає експерт.

За словами Цибулька, незважаючи на те, що Зеленський довгі роки існує у політичному контексті, природа прийняття політичних рішень йому навряд чи відома.

«В той же час, його модель відносин з Коломойським дещо спотворює світ, оскільки Коломойський для українського бізнесу дуже специфічна особистість. Тобто те, що вибудовував Коломойський, це гіпержорстка вертикаль, де без його відома по всій вертикалі волосина ні з кого не спаде.

Це контроль тотальний, який насправді навіть для сучасного бізнесу не надто властивий, бо зараз дуже важливе вміння приймати рішення низовими і середніми ланками управлінців, тобто максимум управлінської свободи і відповідальності. А там дуже жорстка вертикаль, де один мозок і всі інші - раби цього мозку», - додає співрозмовник видання.

from-ua.com

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Зеленський і Сунак обговорили найбільший військовий пакет від Британії Сьогодні, 23 квітня

Знайти в США зброю для України на всю суму допомоги ЗСУ може бути проблемою – посол Сьогодні, 23 квітня

Туск: Польща не передасть Patriot Україні, але допоможе іншими засобами Сьогодні, 23 квітня

Кулеба пояснив, чому консульства України зупинили надання послуг чоловікам мобілізаційного віку Сьогодні, 23 квітня

Зеленський заявив про домовленість щодо ATACMS для України Сьогодні, 23 квітня

Тонкощі використання клейових сумішей для армування плит пінополістиролу Сьогодні, 23 квітня

Союзники назвали дату нової зустрічі щодо зброї для ЗСУ у форматі "Рамштайн" Вчора, 22 квітня

Кулеба розказав міністрам ЄС, що ще є можливість запобігти гіршим сценаріям Вчора, 22 квітня

Норвегія приєднається до ініціативи з забезпечення України засобами ППО Вчора, 22 квітня

Громадяни Словаччини зібрали вже понад 3 млн євро на снаряди для України Вчора, 22 квітня