Вт, 05 лютого 2019

Укрзалізниця скоротила кількість поїздів до РФ

ПАТ "Укрзалізниця" зменшує періодичність курсування поїздів до Російської Федерації з 5 лютого

ПАТ "Укрзалізниця" зменшує періодичність курсування поїздів до Російської Федерації з 5 лютого.

Про це повідомляє прес-служба товариства.

"З 5 лютого року поїзди № 24/23 Одеса - Москва - Одеса та № 20/19 Харків - Москва - Харків курсуватимуть через день замість щоденно", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що зменшення рейсів поїздів до Росії пов’язане зі "стрімким падінням пасажиропотоку між країнами" - він у 2018 році скоротився на 20%, порівняно з 2017 роком.

"З кінця літа 2018 року пасажири стали значно частіше подорожувати залізничним транспортом до Європейського Союзу. За період із серпня до кінця минулого року Укрзалізниця перевезла пасажирів до ЄС на 10 % більше, ніж до РФ", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо:

На початку серпня 2018 року міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що Україна планує припинити залізничне сполучення з Росією.

Згодом Омелян уточнив, що у Міністерстві інфраструктури планують припинити лише пасажирське залізничне сполучення з Росією, вантажне залізничне сполучення не припинятиметься.

У 2018 році "Укрзалізниця" скасувала прямі поїзди та причіпні вагони, які прямували до Росії з Івано-Франківська, Чернівців, Кременчука та Чернігова.

Українська правда

www.epravda.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата