Пт, 01 лютого 2019

ЄС запроваджує захисні мита на імпорт сталевої продукції в тому числі з України

Єврокомісія вводить остаточні захисні заходи щодо імпорту сталевої продукції у відповідь на американські мита на сталь і алюміній.

Єврокомісія вводить остаточні захисні заходи щодо імпорту сталевої продукції у відповідь на американські мита на сталь і алюміній.

Про це йдеться в повідомленні ЄК.

"Сьогодні Єврокомісія опублікувала регламент, що запроваджує остаточні захисні заходи на імпорт сталевої продукції. Ці заходи набувають чинності завтра, 2 лютого, і замінять тимчасові заходи, що діяли з липня минулого року", - йдеться у повідомленні.

Заходи стосуються 26 категорій сталевої продукції і являють собою квоти, при перевищенні імпорту яких буде застосовуватися мито в розмірі 25%.

Заходи покликані захистити європейських виробників сталі від припливу сталевої продукції, викликаного перенаправленням в ЄС поставок виробниками з різних частин світу через підвищення Вашингтоном мит на ввезення сталі та алюмінію

Заходи вводяться на три роки, однак за зміни зовнішніх обставин можливий їх перегляд.

Як повідомили в Мінекономрозвитку України, товари походженням з України підпадають під тарифні квоти за 14 товарними групами. Мінекономрозвитку домоглося виключення України з-під дії захисних заходів по 12 товарним категоріям.

В рамках цих квот Україна поставлятиме продукцію на умовах, які визначені Угодою про асоціацію між Україною та ЄС. Індивідуальні квоти України відповідають історичним обсягам поставок, враховуючи при цьому зростання попиту в країнах ЄС. За двома товарними категоріями товари з України ввозитимуться до ЄС в рамках глобальної квоти (труби для газопроводів та гарячекатаний плаский прокат).

"Наразі, враховуючи застосування захисних заходів Європейським Союзом у такій формі, по значній кількості категорій товарів не очікується значного негативного впливу на обсяги поставок до країн ЄС" - повідомили в міністерстві.

Як зазначили у відомстві, застосування попередніх заходів (з 19 липня 2018 по 1 лютого 2019) майже не вплинуло на обсяги поставок української продукції на ринок ЄС, українська металургійна продукція продовжувала експортуватись до країн ЄС у традиційних обсягах, при цьому по деяким товарним позиціям було зафіксовано зростання поставок.

www.eurointegration.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №3/2016 №3
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Польські ЗМІ розповіли, як Туск переконав Макрона змінити умови імпорту не на користь України Сьогодні, 28 березня

Шмигаль прибув на міжурядові переговори до Варшави Сьогодні, 28 березня

Болгарію чекають дострокові вибори: ще одна партія відмовилась формувати уряд Сьогодні, 28 березня

Вибір ідеальних чоловічих шкарпеток. Поради Сьогодні, 28 березня

Вибір майстер-класів у Києві Сьогодні, 28 березня

Чехія виділить кошти на свою ініціативу щодо закупівлі боєприпасів для України Сьогодні, 28 березня

ЄС розблокував пільги для України, Косово йде в Раду Європи, "коаліція бронетехніки": новини дня Сьогодні, 28 березня

ЗМІ: Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила американських посадовців Вчора, 27 березня

Словенія приєднається до ініціативи Чехії із закупівлі снарядів для України Вчора, 27 березня

Естонія готова підтримати прем’єра Нідерландів на посаду генсека НАТО Вчора, 27 березня