Чт, 31 січня 2019

Українцям нагадали, що відбулося після протистояння Тимошенко і Порошенка у 2004 році

Якщо у парламенті знов опиниться велика консолідована проросійська партія, вона фактично заблокує Україні рух в НАТО, ЄС і згорне всі результати.

Якщо у парламенті знов опиниться велика консолідована проросійська партія, вона фактично заблокує Україні рух в НАТО, ЄС і згорне всі результати Революції гідності. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів депутат ВО "Свобода" Юрій Сиротюк.

За словами співрозмовника видання, найгіршим злом у протистоянні Тимошенко і Порошенка є те, що це «протистояння людей з минулого».

«Ми пам'ятаємо історію цього протистояння ще починаючи з 2004 року і розуміємо, що у другому турі між Порошенком та Тимошенко це буде вибір між злом і злом, умовно кажучи. Не абсолютним злом, бо абсолютне зло сидить в Кремлі, а між двома злами в Україні. І ось те, що людей заганяють у ситуацію вибору між минулим та минулим, це призведе до того, що після 2 туру президентських виборів буде значне суспільне розчарування, буде значна ентропія суспільних думок, а Українська держава тримається на енергії українського суспільства.

І це є найбільшим злом», - каже експерт.

За словами Сиротюка, невідомо, до чого це протистояння призведе на парламентських виборах.

«Єдине, що можу сказати - це полегшує і уможливлює реванш проросійських сил.

Хочу нагадати, що після протистояння Тимошенко і Порошенка у 2004 році в парламенті опинилась Партія Регіонів у 200 штиків - це була найбільша фракція у парламенті. Дуже б не хотілося, щоб на цьому етапі протистояння ми знов побачили у парламенті велику консолідовану проросійську партію, яка фактично заблокує Україні рух в НАТО, ЄС і згорне всі результати Революції гідності. І це може бути найбільшим злом цих президентських виборів», - додає аналітик.

Сиротюк нагадує, що минулі президентські вибори відбувалися під впливом двох чинників - під впливом Революції гідності і російсько-української війни.

«Відтак є значний тиск суспільства на президента в цих двох питаннях. Тому і минулі президентські вибори, і ці вибори будуть відбуватися під тиском цих двох факторів, коли українське суспільство, умовно кажучи, нікому з президентів не дозволить робити фатальних кроків і бути абсолютним злом по відношенню до Української держави», - зазначає експерт.

Що стосується Порошенка, продовжує депутат, то він відбув свою першу каденцію і не виконав обіцянок Революції гідності.

«З одного боку, заслугою його є те, що Українська держава встояла в протистоянні з РФ, був певний прогрес щодо виконання обіцянок безвізу і євроінтеграції. Але в інших питаннях ми бачимо повну реставрацію кримінального олігархічного режиму.

Правда, зараз немає консенсусу олігархів, але ключова внутрішня вимога Майдану - деолігархізація, вона не виконана, і це найбільше зло, тому що це не дозволяє Україні розвиватися як нормальній європейській країні», - каже співрозмовник видання.

«Щодо Юлії Тимошенко. Вона зараз очолює опозиційну фракцію, і важко про неї говорити як про зло чинне.

Але якщо говорити про ризики, які є, то частина суспільства і політикуму побоюються, що Тимошенко піде на певні поступки РФ. З іншого боку, Порошенко цього не зробив, тому що був значний вплив українського суспільства і суспільство не давало цього робити. Якщо президентом буде Тимошенко, то суспільство теж відформатує її дії», - додає експерт.

from-ua.com

Архів журналу Віче

Віче №3/2016 №3
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Прем’єр Бельгії: Деякі євродепутати поширювали роспропаганду за гроші Сьогодні, 29 березня

1 млн снарядів навесні, новий пакет зброї з Німеччини, переговори з урядом Польщі: новини дня Сьогодні, 29 березня

Прем’єр: Україна домовилася з ЄС про пріоритетний скринінг законодавства у сфері агрополітики Сьогодні, 29 березня

Рада Україна-НАТО зібралась у Брюсселі через останні удари РФ по інфраструктурі Сьогодні, 29 березня

Зеленський розповів про розмову зі спікером Палати представників США Джонсоном Сьогодні, 29 березня

Польські ЗМІ розповіли, як Туск переконав Макрона змінити умови імпорту не на користь України Вчора, 28 березня

Шмигаль прибув на міжурядові переговори до Варшави Вчора, 28 березня

Болгарію чекають дострокові вибори: ще одна партія відмовилась формувати уряд Вчора, 28 березня

Вибір ідеальних чоловічих шкарпеток. Поради Вчора, 28 березня

Вибір майстер-класів у Києві Вчора, 28 березня