Ср, 30 січня 2019

Екс-чиновник каже, що в Міноборони знали про скандальний демонтаж будинку

Екс-директор державного підприємства "Укрвійськбуд" стверджує, що в міністерстві оборони погодили демонтаж довгобуду в Житомирі, який на думку аудиторів того ж Міноборони призвів до втрати 6,8 мільйонів гривень.

Екс-директор державного підприємства "Укрвійськбуд" стверджує, що в міністерстві оборони погодили демонтаж довгобуду в Житомирі, який на думку аудиторів того ж Міноборони призвів до втрати 6,8 мільйонів гривень.

За тими фактами Військова прокуратура Дарницького гарнізону відкрила кримінальне провадження.

"Підприємство постійно інформувало Міністерство оборони України щодо дій спрямованих на завершення будівництва, а дії підприємства в свою чергу погоджувалися Міністерством оборони України, в т. ч. на робочих нарадах", - про це заявив екс-директор "Укрвійськбуду" Олексій Касперов у листі до "Економічної правди".

Нагадаємо проект "Марлін" опублікував аудиторський звіт Міноборони, в якому йшлося про те, як у липні 2017 року "Укрвійськбуд" найняв приватну фірму розібрати незавершену будівлю в Житомирі, яку планували звести для заселення військових. На зведення об`єкту витрачено 6,8 млн гривень.

Аудитори доводили, що тимчасово виконуючий обов`язки директора держпідприємства Олексій Касперов не забезпечив визначення ліквідаційної вартості об’єкту незавершеного будівництва. І не провів конкурс з продажу об’єкту незавершеного будівництва, з метою визначення найбільш вигідної пропозиції. Демонтаж був проведений з порушеннями чинного законодавства. Зокрема не було розроблено проекту розбирання будівлі. У подальшому розібрані будівельні матеріали були реалізовані за 30 тисяч гривень. Таким чином, на думку аудиторів, були допущені втрати підприємством на суму 6,8 мільйонів гривень.

У свою чергу Касперов стверджує, що він навпаки реанімував будівництво житла, в яке на початку двохтисячних років вклали гроші 25 ошуканих приватних інвесторів. На думку екс-директора втрати будуть повернуті в кінці 2019 року за рахунок можливого прибутку у вигляді долі квартир підприємства в об’єкті будівництва.

www.epravda.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Білий дім визнав, що через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку Сьогодні, 25 квітня

Голова МЗС: Лише військової допомоги США недостатньо для перемоги над Росією Вчора, 24 квітня

Глава Пентагону поговорив з грецьким колегою на тлі публікацій про тиск щодо Patriot для Києва Вчора, 24 квітня

Держдеп США згадав телемарафон у звіті щодо порушень прав людини Вчора, 24 квітня

Рекордна партія зброї з Британії, новини щодо допомоги США, МЗС обмежує "ухилянтів": новини дня Вчора, 24 квітня

Зеленський і Сунак обговорили найбільший військовий пакет від Британії 23 квітня

Знайти в США зброю для України на всю суму допомоги ЗСУ може бути проблемою – посол 23 квітня

Туск: Польща не передасть Patriot Україні, але допоможе іншими засобами 23 квітня

Кулеба пояснив, чому консульства України зупинили надання послуг чоловікам мобілізаційного віку 23 квітня

Зеленський заявив про домовленість щодо ATACMS для України 23 квітня