Ср, 16 січня 2019

Вбивство мера: якою була б реакція громадян, якщо подібне сталося би в Україні

В Україні смерть будь-якого політика внаслідок вбивства навряд чи шокувала б громадян.

В Україні смерть будь-якого політика внаслідок вбивства навряд чи шокувала б громадян. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новини України - From-UA повідомив головний редактор порталу PoloNews Євген Білоножко.

Коментуючи ситуацію, пов’язану зі вбивством мера міста Гданськ у Польщі, наш співрозмовник зазначає наступне: «По-перше, було скоєно злочин, і тут неважливо, була влада хорошою чи поганою. Те, що сталося у Гданську, засуджується різними партіями і політичними таборами».

«Цей злочин у Польщі був здійснений психічно хворою людиною, і пояснити його чи надавати політичного забарвлення, немає глузду. А з іншого боку, сама подія є безглуздою, відповідно, люди хочуть якось раціоналізувати.

А те, що шокувало, це прагнення протистояти злу, несправедливості, абсурду зла того, що відбулося», - додає експерт.

В той же час, додає Білоножко, в Україні політики не викликають співчуття, якими б вони «заслуженими» не були.

«На жаль, підозрюю, що в Україні смерть будь-якого політика внаслідок вбивства навряд чи шокувала б громадян. Для українських реалій вбивства і смерть не є буденністю, але, з іншого боку, влада є тією частиною суспільства, яка не дбає про інтереси всіх і благо громадян. Відповідно, у цьому проблема, а не в тому, наскільки гарно діяв мер того чи іншого міста», - констатує експерт.

from-ua.com

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата