Ср, 09 січня 2019

У Конгресі США вимагають відкласти скасування санкцій з компаній Дерипаски

Представники Демократичної партії США, які очолили комітети Конгресу після перемоги на виборах восени 2018 року, вимагають від міністра фінансів США Стівена Мнучіна відкласти зняття санкцій з компаній російського олігарха Олега Дерипаски.

Представники Демократичної партії США, які очолили комітети Конгресу після перемоги на виборах восени 2018 року, вимагають від міністра фінансів США Стівена Мнучіна відкласти зняття санкцій з компаній російського олігарха Олега Дерипаски.

Текст листа, з яким законодавці звернулися до міністра фінансів США, опублікований на сайті комітету у закордонних справах.

"Ми вимагаємо, щоб ви були доступні для зустрічі із зацікавленими членами (Палати представників - ред. ) в умовах, які дозволять в повному обсязі обговорити всі аспекти угоди про скасування санкцій і вплив, який це рішення матиме на зусилля США щодо перешкоджанню шкідливій ​​активності Росії, спрямованій проти нашої країни", - йдеться в листі.

У листі також зазначається, що умови зняття санкцій зосереджені на зміні відносин Дерипаски з компаніями Rusal, EN + і "Євросибенерго", зміні структури управління EN + і Rusal, а також підвищенні вимог до звітності.

"Тим не менше, угода, по-видимому, зберігає значну частку володіння EN + за Дерипаскою, в той час як, за повідомленнями, передає деякі акції і фінансові інтереси пов'язаному з Кремлем російському банку ВТБ, який знаходиться під санкціями", - вказують автори звернення.

"Є ряд додаткових питань, які ми і інші члени Конгресу повинні вирішити, щоб повністю оцінити, чи є угода США і зняття санкцій виправданими", - йдеться в листі.

Голови комітетів вказують, що повідомлення про рішення зняти санкції з компаній Дерипаски, надійшло в грудні минулого року, а "шатдаун", що невдовзі розпочався, ускладнює розгляд цього питання Конгресом в 30-денний період, як того вимагає закон про санкції CAATSA.

У зв'язку з цим вони вимагають, щоб Мінфін відклав скасування санкцій, щоб у законодавців було досить часу на вирішення питань, що залишилися.

Лист Мнучіну підписали сім голів комітетів.

Нагадуємо:

В кінці грудня Міністерство фінансів США заявило про намір протягом 30 днів зняти санкції з трьох енергетичних компаній, що належать Дерипасці.

Раніше, в квітні, Мінфін США наклав санкції на Дерипаску та кілька компаній, в яких він є найбільшим акціонером, через злочинні дії Росії, а також злочинне минуле самого Дерипаски.

Санкції, найжорсткіші після анексії Криму Москвою, кілька разів переносилися, оскільки США розглядають можливість, що Дерипаска більше не буде контролювати компанії, серед інших кроків.

У травні Дерипаска вийшов з ради директорів En +, найбільшого акціонера UC Rusal. Однак в Мінфіні США заявили, що це безпосередньо не є підставою для виведення компанії з-під санкцій.

"Русал" і її партнер En + в останні місяці вибрали директора і керівництво, не пов'язане з Дерипаскою, в рамках переговорів з Вашингтоном з ослаблення санкцій США.

У Конгресі США демократи обговорюють варіанти запобігання скасуванню санкцій з компаній російського мільярдера Олега Дерипаски.

Українська правда

www.epravda.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №3/2016 №3
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Прем’єр Бельгії: Деякі євродепутати поширювали роспропаганду за гроші Сьогодні, 29 березня

1 млн снарядів навесні, новий пакет зброї з Німеччини, переговори з урядом Польщі: новини дня Сьогодні, 29 березня

Прем’єр: Україна домовилася з ЄС про пріоритетний скринінг законодавства у сфері агрополітики Сьогодні, 29 березня

Рада Україна-НАТО зібралась у Брюсселі через останні удари РФ по інфраструктурі Сьогодні, 29 березня

Зеленський розповів про розмову зі спікером Палати представників США Джонсоном Сьогодні, 29 березня

Польські ЗМІ розповіли, як Туск переконав Макрона змінити умови імпорту не на користь України Вчора, 28 березня

Шмигаль прибув на міжурядові переговори до Варшави Вчора, 28 березня

Болгарію чекають дострокові вибори: ще одна партія відмовилась формувати уряд Вчора, 28 березня

Вибір ідеальних чоловічих шкарпеток. Поради Вчора, 28 березня

Вибір майстер-класів у Києві Вчора, 28 березня