Вт, 08 січня 2019

Отопластика: лазер і скальпель проти комплексів

Всі ми хочемо бути вродливими і ще більше хочемо бачити такими своїх дітей. І навіть не дивлячись на те, що поняття про красу дуже відносні і можуть різнитися залежно від соціальних, етнічних і культурних особливостей оточуючого суспільства, є загальноприйняті критерії, при суттєвій невідповідності яким ми починаємо вважати себе невродливими або навіть потворними. Наприклад, це може бути сильна деформація носа або занадто відстовбурчені вуха.

Дійсно, багато людей звикають до власних недоліків і з віком перестають загострювати на цьому свою увагу. Проте часто-густо наше дитинство, проведене серед зловтіхи однолітків, не полишає нас і в дорослому житті, створюючи комплекси, яких складно позбутися. Найчастіше отопластика вирішує проблему корекції або усунення посттравматичних або вроджених дефектів вушних раковин (https://www.grace-clinics.com/klinika-plastika-litsa/usluga-korrektsiya-ushnyih-rakovin), проте не тільки. 

otoplastika

Показання до проведення отопластики

Багато людей згадують дитячу пору з радістю - ігри з дворовими друзями, посиденьки з кращими подружками, весела шкільна пора. Однак ті, хто був ізгоєм, на кого постійно вказували пальцем і називали клаповухим, здебільшого згадують своє дитинство не без смутку.

Відстовбурчені вуха можна приховувати за допомогою волосся, перуки, різних шапок або панамок, можна притиснути їх до голови за допомогою бандани. Але роблячи все це, ви все одно плекаєте у собі комплекси неповноцінності та невідповідності, створюючи собі ще більшу проблему. Звичайно, можна пропрацювати проблему з психологом і, не дивлячись ні на що, повірити в себе. Це добре допомагає, коли капловухість більшою мірою надумана, ніж реальна проблема. Але якщо у вас «вушка на маківці» та дійсно стирчать досить сильно, то варто замислитись над тим, щоб звернутися до хірургічної допомоги і зробити отопластику.

Отопластика дозволена дітям з 6 років, коли вушна раковина вже сформована на 90% і більше відсотка. Таким чином, якщо ви помітили у своєї дитини таку проблему, то в досить ранньому віці зможете полегшити майбутнє життя власного чада, попередивши розвиток багатьох комплексів і проблем. В ході нескладної операції, яка найчастіше проводиться під місцевим наркозом, вашій дитині усунуть дефект і вже в цей день він зможе повернутися додому.

Особливості проведення операції

В ході отопластичної операції виконується корекція або усунення патологічних дефектів вушних раковин, що виникли з певної причини: посттравматичні або вроджені дефекти. За допомогою отопластики вирішуються такі проблеми як капловухість, занадто велика вушна раковина, велика або пошкоджена мочка вуха (для прикладу, є ситуації коли отопластика допомагає дівчатам, з яких «зірвали» сережки, або доводитися виправляти мочку вуха з ускладненнями після пірсингу) або інша деформація вушної раковини.

Існує два види отопластики: за допомогою хірургічного або лазерного скальпеля. Остання називається лазерною корекцією вушної раковини або лазерної отопластикою. При застосуванні хірургічного скальпеля можуть залишатися видимі сліди впливу на вушний хрящ, тому останнім часом таку отопластику частіше проводять за допомогою лазера. При лазерній корекції вухо виглядає анатомічно правильним, без яких-небудь дефектів, які говорять про те, що була виконана операція, що дозволяє дійсно легко виправити неприємні дефекти.

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Голова МЗС Норвегії анонсував підписання безпекової угоди з Україною Сьогодні, 16 квітня

Прем’єр Чехії: Ми вже законтрактували 180 тисяч снарядів для України Сьогодні, 16 квітня

Уряд Нідерландів обіцяє додаткові 4,4 млрд євро допомоги Україні у 2024-2026 роках Сьогодні, 16 квітня

Дуда: Треба зробити все можливе, щоб Україна повернула території Вчора, 15 квітня

У Грузії починають розгляд "російського закону" про "іноагентів", під парламентом – протест Вчора, 15 квітня

Шольц розпочав візит у Китай: говоритиме про війну РФ проти України та економіку Вчора, 15 квітня

Байден скликає зустріч G7 через атаку Ірану на Ізраїль 14 квітня

Зеленський звільнив заступника Єрмака, який працюватиме в МЗС 13 квітня

Бельгія розслідує ймовірне втручання РФ у виборчу кампанію в ЄС 12 квітня

Нідерланди виділили додатковий мільярд євро на військову допомогу Україні  12 квітня