Чт, 13 грудня 2018

Саміт Євросоюзу: санкції проти Росії будуть збережені без зниження обсягу

Лідери держав-членів Європейського союзу домовилися про збереження санкцій проти Російської Федерації, попри намір Італії заблокувати їх продовження.


Фото: www.eurointegration.com.ua

Лідери держав-членів Європейського союзу домовилися про збереження санкцій проти Російської Федерації, попри намір Італії заблокувати їх продовження.

Таке рішення було узгоджене на засіданні Європейської ради в четвер, повідомляє з Брюсселя кореспондент "Європейської правди".

"Європейський союз одноголосно вирішив продовжити економічні санкції проти Росії, зважаючи на повну відсутність прогресу у виконання Мінських угод", - прокоментував це рішення президент Європейської ради Дональд Туск.

Decision: EU unanimously prolongs economic sanctions against Russia given zero progress in implementation of Minsk agreements.

- Donald Tusk (@eucopresident) 13 грудня 2018 р.

Як відомо, раніше офіційний Рим неодноразово заявляв про наміри заблокувати продовження санкцій у попередньому обсязі. Послаблення санкційного тиску є одним з пунктів програми уряду Італї. Заява Туска свідчить про те, що іншим лідерам ЄС вдалося переконати італійське керівництво змінити думку.

Водночас, як і очікувалося, Туск не став згадувати про нові санкції, що можуть бути запроваджені проти РФ через агресію на Азові. Як відомо, президент Порошенко лише в середу передав Туску пропозиції щодо персональних санкцій проти російських військових, причетних до атаки, цей документ не міг пройти необхідні перевірки для винесення на затвердження лідерами ЄС.

www.eurointegration.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата