Пт, 23 листопада 2018

Петро Петриченко розповів, що сталося з українською свининою і чим займається влада

Нинішня українська влада сьогодні фактично працює сама на себе і не думає про те, в якій країні будуть жити наші діти й онуки.

Нинішня українська влада сьогодні фактично працює сама на себе і не думає про те, в якій країні будуть жити наші діти й онуки. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів голова Громадської палати України, генеральний секретар Національної конфедерації профспілок Петро Петриченко.

Коментуючи інформацію про те, що Україна суттєво збільшила імпорт свинини, побивши минулорічні рекорди, наш співрозмовник зазначає наступне: «Політика нашої влади полягає в тому, щоб отримувати прибутки особисто для себе, а не розвивати промисловість тощо. Пояснюють це таким чином, що товари промислового вжитку у нас в країні фактично перестали випускати, а завозять з-за кордону.

Так само робиться і зі свининою. Природа цих речей, на мій погляд, така, що це містить корупційну складову, адже для того, щоб зробити тут якісь умови для виробництва, це треба фінансувати, забезпечувати прозорість. Кошти, які будуть вкладатися у виробництво, може відстежити будь-яка податкова. А якщо це отримувати з-за кордону, це відстежити неможливо».

«Я так розумію, щоб завезти з-за кордону свинину, це вигідно якійсь конкретній особі, яка знаходиться при владі, тому що вона отримує, я так припускаю, певні особисті здобутки, відкати. Вони залишаються за кордоном. І посадова особа, від якої це залежить, вона йде на це і отримує там дивіденді, і їй це особисто вигідно. Вона не думає про державу.

Таким чином була знехтувана вся взуттєва промисловість, все цукрове виробництво, яке розвивалося в країні, і почали завозити взуття з Чехії, цукор ще звідкись, а наше виробництво занепадало», - додає експерт.

Тому, констатує Петро Петриченко, не державна політика, а політика приватного підприємництва осіб, які знаходяться у державі, приводить до того, що угоди укладаються за кордоном.

«У нас вже протягом 25 років занепадають всі виробництва від того, що угоди укладаються за кордоном. У нас свинина краща, у нас всі умови є, у нас земля гарна, у нас вирощуються всі рослини для корму свиней, але коли йдеться про розвиток власного виробництва, то тут немає державницького підходу. Влада, яка сьогодні є, вона працює фактично сама на себе, вона не думає про завтрашній день, як будуть жити діти й онуки, в якій країні. Сьогодні йдеться про знищення буквально у всіх напрямках, і свинина — це лише один з показників того, що, маючи такі плодоносні землі, такі врожаї, маючи величезний досвід по вирощуванню підкорму для цих свиней, ми цього не робимо», - резюмує співрозмовник видання.

from-ua.com

Архів журналу Віче

Віче №3/2016 №3
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Прем’єр Бельгії: Деякі євродепутати поширювали роспропаганду за гроші Сьогодні, 29 березня

1 млн снарядів навесні, новий пакет зброї з Німеччини, переговори з урядом Польщі: новини дня Сьогодні, 29 березня

Прем’єр: Україна домовилася з ЄС про пріоритетний скринінг законодавства у сфері агрополітики Сьогодні, 29 березня

Рада Україна-НАТО зібралась у Брюсселі через останні удари РФ по інфраструктурі Сьогодні, 29 березня

Зеленський розповів про розмову зі спікером Палати представників США Джонсоном Сьогодні, 29 березня

Польські ЗМІ розповіли, як Туск переконав Макрона змінити умови імпорту не на користь України Вчора, 28 березня

Шмигаль прибув на міжурядові переговори до Варшави Вчора, 28 березня

Болгарію чекають дострокові вибори: ще одна партія відмовилась формувати уряд Вчора, 28 березня

Вибір ідеальних чоловічих шкарпеток. Поради Вчора, 28 березня

Вибір майстер-класів у Києві Вчора, 28 березня