Пт, 16 листопада 2018

Економія з ГБО: сучасні газобалонні системи

Ставити газобалонне обладнання вигідно в першу чергу тим, у кого великі пробіги або витрати пального. У такий список потрапляють транспортні автомобілі, таксі, а також важкі позашляховики. Сюди ж додамо любителів частих і тривалих подорожей автомобілем до Європи. До речі, за кордоном різниця в цінах на бензин і газ просто колосальна.

Регулярно зростаючі ціни на бензин змушують автовласників все частіше замислюватися про переведення своєї автівки на газ. Газ коштує майже в два рази дешевше бензину, тому при інтенсивному використанні транспортного засобу економія коштів на заправках буде суттєвою.

Якщо врахувати, що бензин майже вдвічі дорожчий за газ, то перехід на новий вид палива окупиться вже через кілька місяців інтенсивної експлуатації автомобіля після установки ГБО.

https://gaz-time.ua/gallery/mitsubishi/lancer-x-0

gbo

У цій статті ми розглянемо найпоширеніші системи газобалонного обладнання.

4 покоління

Найпопулярніша система ГБО на нашому ринку. Тільки таку систему можна встановлювати на двигуни з безпосереднім вприском палива. Це пов'язано з тим, що бензинові форсунки, розпилювачі яких виходять прямо в розпечену камеру згоряння, потребують подачі бензину для охолодження.

5 покоління

Ця система принципово відрізняється від попередньої тим, що здатна подавати газ в рідкій фазі. Це дозволяє точніше дозувати подачу палива, що підвищує економічність. Така система малочутлива до різких змін температури і забезпечує можливість пуску на газі в холодну пору року. Газ до двигуна подають насоси постійного і високого тиску, розташовані всередині балона і під капотом. Вартість системи 5 покоління майже вдвічі вище газобалонного обладнання 4 покоління.

6 покоління

Також вприскує паливо в рідкому стані, але через штатні бензинові форсунки. З таким ГБО можливий запуск двигуна на газі навіть в сильні морози. Майже повна інтеграція двох паливних систем автомобіля позитивно позначається на часі перемикання та інших показниках. Правда, через високу вартість, система 6 покоління поки слабо затребувана серед наших автомобілістів.

Кому це не потрібно?

Перевести на газ можна легковик, вантажівку та навіть автобус. Але ставити газобалонне обладнання фахівці рекомендують водіям, які в день проїжджають не менше 60 кілометрів. В іншому випадку вкладені в обладнання кошти окупяться дуже не скоро.

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Білий дім визнав, що через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку Сьогодні, 25 квітня

Голова МЗС: Лише військової допомоги США недостатньо для перемоги над Росією Вчора, 24 квітня

Глава Пентагону поговорив з грецьким колегою на тлі публікацій про тиск щодо Patriot для Києва Вчора, 24 квітня

Держдеп США згадав телемарафон у звіті щодо порушень прав людини Вчора, 24 квітня

Рекордна партія зброї з Британії, новини щодо допомоги США, МЗС обмежує "ухилянтів": новини дня Вчора, 24 квітня

Зеленський і Сунак обговорили найбільший військовий пакет від Британії 23 квітня

Знайти в США зброю для України на всю суму допомоги ЗСУ може бути проблемою – посол 23 квітня

Туск: Польща не передасть Patriot Україні, але допоможе іншими засобами 23 квітня

Кулеба пояснив, чому консульства України зупинили надання послуг чоловікам мобілізаційного віку 23 квітня

Зеленський заявив про домовленість щодо ATACMS для України 23 квітня