Чт, 15 листопада 2018

Прем’єр Британії дала депутатам вибір: моя угода, без угоди або взагалі без Brexit

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей у четвер захищає перед депутатами парламенту проект угоди про Brexit на тлі відставок кількох міністрів з її кабінету, який вчора підтримав документ.

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей у четвер захищає перед депутатами парламенту проект угоди про Brexit в той час, тоді як члени її кабінету, який вчора підтримав проект угоди, оголошують про відставку через незгоду з документом.

Як повідомляє The Independent, Мей повідомила депутатам, що затверджене напередодні рішення не є фінальною угодою, а тільки проектом договору.

"Він (проект договору - Ред. ) повертає контроль над нашими кордонами, законами та грошима", - заявила Тереза Мей.

Прем'єр підкреслила, що документ визначає умови виходу Великої Британії з ЄС у березні 2019 року, положення про права країн-членів ЄС та умови перехідного періоду.

Мей зазначила, що існуватиме можливість єдиного, обмеженого в часі розширення перехідного періоду, щоб уникнути "жорсткого кордону" у Північній Ірландії.

"Переговори про Brexit стосуються національних інтересів - і мова йде про прийняття правильних виборів, хоча непростих", - додала вона.

Мей повідомила, що угода покладе край вільному пересуванню "раз і назавжди", замість цього буде реалізуватися нова імміграційна політика.

"Коли остаточна угода буде домовлена, я принесу її до парламенту і попрошу депутатів підтримати її", - звернулася Мей до парламентарів.

"Вибір чіткий: ми можемо обрати вихід без угоди, ми можемо ризикнути залишитись без Brexit, або ми можемо вирішити об'єднатися та підтримати найкращу угоду, про яку можна домовитися", - сказала вона.

www.eurointegration.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата