Чт, 15 листопада 2018

Екс-директор "5 елементу" Порошенка став основним власником скандальної газової компанії

Основним власником одного з найбільших отримувачів ліцензій на видобуток газу в Україні ТОВ "Аркона Газ-Енергія" став Олег Ольховий.

Основним власником одного з найбільших отримувачів ліцензій на видобуток газу в Україні ТОВ "Аркона Газ-Енергія" став Олег Ольховий.

Про це йдеться у Єдиному держреєстрі юросіб, повідомляє "Наші гроші".

Ольховому відійшли 49,5% статутного капіталу фірми, що раніше належали офшору "Ashburi Universal" (Беліз).

Олег Ольховий зареєстрований власником низки юросіб, здебільшого спеціалізованих на роздрібній торгівлі (ТОВ "Рітейлерс груп" у Харкові, ТОВ "Рітейл інкорп" у Чернівцях, ТОВ "Рішон ДФ" у Вінниці, ТОВ "Новий стиль для життя" у Києві).

Разом з тим, Ольховий раніше був директором ТОВ "Спортивно-оздоровчий комплекс "Монітор", офіційними бенефіціарами якого є президент України Петро Порошенко і нардеп від БПП Ігор Кононенко. Ця компанія прописана за адресою вул. Електриків, 29а, де розміщено відомий спортивно-розважальний клуб "5 елемент".

У ЗМІ Ольховий згадувався як директор "5 елементу" у 2004 році, коли цей спортклуб тільки починав роботу. Журнал "Компаньон" називав його співвласником боулінг-клубів "Strike" і "Вітамін".

У 2005 році головою наглядової ради "5 елементу" був Ігор Кононенко, який розповідав про 20 млн доларів інвестицій у спортклуб, а Ольховий на той момент, за даними "Youcontrol", хоч і склав повноваження директора "Монітору", але згадувався у ЗМІ у якості "керівника проекту "5 елемент".

Окрім Ольхового часткою в 5% у статуному капіталі "Аркона газ-енергія" також володіє Олексій Гребенченко (5%), який, за даними програми "Схеми", на початку 2000-х років працював у ПАТ "Укропткульттовари", кінцевим бенефіціарним власником якого був і досі залишається Петро Порошенко.

ТОВ "Аркона Газ-Енергія" була заснована після обрання Петра Порошенка президентом України у листопаді 2014 року.

Ця "Аркона" стала єдиною, якій Полтавська обласна рада за два роки після Майдану погодила видачу спецдозволу по принципу апробації, коли фірма може отримати спецдозвіл без проведення аукціону, а лише на основі купленої геолого-розвідувальної інформації.

В березні 2018 року НАБУ повідомило про відкриття кримінального провадження про можливе порушення законодавства чиновниками Держгеонадр при видачі спецдозволу "Аркона Газ-Енергія" на користування Свистунківсько-Червонолуцьким родовищем.

Після цього стало відомо, що Генпрокуратура спробувала вилучити у "Аркони" оригінали документів по справі, що зацікавила НАБУ. Цю справу ГПУ веде Департамент з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки, який очолює Володимир Гуцуляк. В ЗМІ цей департамент називали підконтрольним Ігорю Кононенку.

Також Генпрокуратура нещодавно не змогла оскаржити у суді законність видачі "Арконі Газ-Енергія" спецдозволу на 20-річне користування Свистунківсько-Червонолуцьким родовищем в Полтавській області.

www.epravda.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №3/2016 №3
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Польські ЗМІ розповіли, як Туск переконав Макрона змінити умови імпорту не на користь України Сьогодні, 28 березня

Шмигаль прибув на міжурядові переговори до Варшави Сьогодні, 28 березня

Болгарію чекають дострокові вибори: ще одна партія відмовилась формувати уряд Сьогодні, 28 березня

Вибір ідеальних чоловічих шкарпеток. Поради Сьогодні, 28 березня

Вибір майстер-класів у Києві Сьогодні, 28 березня

Чехія виділить кошти на свою ініціативу щодо закупівлі боєприпасів для України Сьогодні, 28 березня

ЄС розблокував пільги для України, Косово йде в Раду Європи, "коаліція бронетехніки": новини дня Сьогодні, 28 березня

ЗМІ: Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила американських посадовців Вчора, 27 березня

Словенія приєднається до ініціативи Чехії із закупівлі снарядів для України Вчора, 27 березня

Естонія готова підтримати прем’єра Нідерландів на посаду генсека НАТО Вчора, 27 березня