Пн, 12 листопада 2018

Політолог Даниленко розповів, від кого залежить остаточне рішення щодо визнання «виборів» на окупованих територіях

Остаточне рішення щодо визнання «виборів» на окупованих територіях залежить від того, яке угруповання у Кремлі зможе довести.

Остаточне рішення щодо визнання «виборів» на окупованих територіях залежить від того, яке угруповання у Кремлі зможе довести вищому керівництву країни доцільність визнання більшої суб'єктності цих республік. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів керівник Громадської організації «Українська рада з міжнародних відносин» Сергій Даниленко.

За словами нашого співрозмовника, українська сторона жодним чином не визнає «вибори» на окупованому Донбасі, бо вони щонайменше є порушенням Мінських домовленостей.

«Українська сортна розглядає ці «вибори» як провокативну дію Рф з метою дестабілізації ситуації, провокуванням не лише України, а й світової спільноти. І реакція країн, які заявляють про невизнання цих виборів, вже засвідчує цей процес», - пояснює аналітик.

На думку політолога, ключовим питанням, яке може турбувати зараз спостерігачів, є те, чи піде РФ на подальше загострення ситуації, адже так звані «вибори» вже є загостренням ситуації на Донбасі.

«Але чи буде наступний крок Росії у цьому напрямку, а саме наступним кроком у питанні загострення може стати визнання Москвою результатів цих виборів. Зрозуміло, що вони проходили за безпосереднім управлінням з Кремля. А ось чи готова Росія і на якому рівні вона визнає ці вибори?

Не є однозначним фактором той факт, що офіційний Кремль максимально готовий вирішити це питання, чи він прислухається і до реакції зовнішнього світу. Однак чи отримаємо ми найближчим часом нову Південну Осетію чи Абхазію, як на мене, це залишається питанням відкритим, оскільки остаточне рішення щодо визнання цих виборів залежить від того, яке угруповання у Кремлі зможе довести вищому керівництву країни доцільність визнання більшої суб'єктності цих республік. Ось тут в сфері небезпеки залишається ще одна можливість Кремля посилення напруженості в українському Донбасі. Ось за цим ми маємо стежити», - каже експерт.

«Ну і найгірше виглядає та обставина, що ті мешканці, які зараз проживають на території невизнаних республік, вони замшилися абсолютно керованими, зневаженими і такими, що втратили будь-яку особистісну суб'єктність як незалежні і вільні люди. Звичайно, завданням для України являється активна політико-дипломатична робота по засудженню цього процесу, якій не можна назвати виборами», - додає Даниленко.

from-ua.com

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Білий дім визнав, що через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку Сьогодні, 25 квітня

Голова МЗС: Лише військової допомоги США недостатньо для перемоги над Росією Вчора, 24 квітня

Глава Пентагону поговорив з грецьким колегою на тлі публікацій про тиск щодо Patriot для Києва Вчора, 24 квітня

Держдеп США згадав телемарафон у звіті щодо порушень прав людини Вчора, 24 квітня

Рекордна партія зброї з Британії, новини щодо допомоги США, МЗС обмежує "ухилянтів": новини дня Вчора, 24 квітня

Зеленський і Сунак обговорили найбільший військовий пакет від Британії 23 квітня

Знайти в США зброю для України на всю суму допомоги ЗСУ може бути проблемою – посол 23 квітня

Туск: Польща не передасть Patriot Україні, але допоможе іншими засобами 23 квітня

Кулеба пояснив, чому консульства України зупинили надання послуг чоловікам мобілізаційного віку 23 квітня

Зеленський заявив про домовленість щодо ATACMS для України 23 квітня