Сб, 20 жовтня 2018

Споживання пестицидів в Європі: лідери та аутсайдери ринкуСпоживання пестицидів в Європі: лідери та аутсайдери ринку

Використання якісних добрив гарантує високу врожайність і якість продукції, а рівень споживання хімічних добрив свідчить про інтенсивність сільськогосподарської галузі країни в цілому.

Лідери споживання пестицидів в Європі - Іспанія і Франція: на рік кожна з цих країн споживає на внутрішньому ринку понад 70 тисяч тонн хімічних добрив. В першу четвірку входять також Італія і Німеччина - понад 60 тисяч тонн.

На цю четвірку країн-лідерів припадає 79% споживання хімдобрив по Євросоюзу. Ще майже 50 тисяч тонн пестицидів приходяться на Туреччину. А ось Кіпр і Мальта - країни з найбільш низьким показником закупівлі пестицидів в Європі.

pesticydy

Обробка добривами дозволяє усунути дефіцит в елементах мінерального живлення відповідно критичним фазам зростання і розвитку рослин, підвищити врожайність. Окрім цього, збалансоване живлення підвищує стійкість рослин до стресів і хвороб, допомагає збалансувати мінеральне живлення і поліпшити споживання мінералів кореневою системою.

Асортимент пропонованих сільгоспвиробникам добрив, націлених на отримання високих врожаїв, щорічно збільшується. На агрохімічному ринку пропонується велика кількість засобів.

Замикають європейський рейтинг популярності хімдобрив акарициди та інсектициди. Їх завдання - нейтралізувати дію шкідливих комах (детальніше - на сайті). Дані добрива відносяться до препаратів, які дуже затребувані не тільки в фермерських господарствах, а й на приватних городах.

Залежно від регіону вирощування, видової насиченості бур'янів, фази росту культури аграрії застосовують широку лінійку гербіцидів, які зайняли другий рядок в рейтингу популярності європейських аграріїв.

На першій сходинці – Фунгіциди й бактерициди - на сьогоднішній день найбільш затребувані пестициди в Європі. Найбільше цих речовин використовується в Італії - понад 37 тисяч тонн на рік.

Розподіл затребуваності пестицидів в Європі:

1. фунгіциди й бактерициди (46%)

2. гербіциди (29%)

3. інсектициди і акарициди (11%)

Серед інших засобів захисту рослин також популярні регулятори росту і моллюськоциди.

pesticyde-sales

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата