Чт, 04 жовтня 2018

Магда нагадав, в яких умовах приймали закон про особливий статус, і розповів, чого прагне Україна

Пролонгуючи закон про особливий статус Донбасу, ми демонструємо, що Україна прагне миру на Донбасі на відміну від Росії.

Пролонгуючи закон про особливий статус Донбасу, ми демонструємо, що Україна прагне миру на Донбасі на відміну від Росії. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів кандидат політичних наук, політичний експерт, журналіст Євген Магда.

Коментуючи інформацію про те, що депутати Верховної Ради України підтримали прийняття за основу і в цілому законопроекту №9153 про пролонгацію закону про особливий статус Донбасу, наш співрозмовник зазначає наступне: «По-перше, цей закон називається про особливості місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей. По-друге, нагадаю, що він був ухвалений в складний для України період, коли власне великого простору для маневру у України не було.

Але до цього закону прив'язані Мінські домовленості, прив'язані санкції».

«Україна має думати не тільки про виборчу кампанію, як у нас часто думає багато хто, але й про власне зобов'язання як держави, яка є членом міжнародної спільноти. І ми насправді не можемо просто як потребу того самого Заходу побачити від України дії, спрямовані на припинення конфлікту на Донбасі. Це теж треба розуміти», - додає аналітик.

За словами політолога, у самому законі є багато запобіжників, щоб він не був використаний проти України.

«Як відомо, закон про особливості місцевого самоврядування в дію не вступив. Просто закінчився термін його дій, він ухвалювався тільки на три роки, і минулого року його вже пролонгували. Тому я думаю, що його потрібно пролонгувати і зараз. Це аргумент для того, щоб показувати, що Україна прагне миру на Донбасі на відміну від Росії», - резюмував Євген Магда.

from-ua.com

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата