Пн, 01 жовтня 2018

Нацбанк повідомив, коли Україна приєднається до системи міжнародного депозитарію

Національний банк України планує в першому кварталі 2019 року приєднатися до системи міжнародного депозитарію Clearstream.

Національний банк України планує в першому кварталі 2019 року приєднатися до системи міжнародного депозитарію Clearstream.

Про це повідомляється на сайті НБУ.

Центробанк та Clearstream узгодили план дій щодо відкриття доступу іноземних інвесторів до українських державних цінних паперів через міжнародний центральний депозитарій цінних паперів.

Нацбанк очікує, що завдяки наданню доступу іноземним інвесторам до облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) через Clearstream зросте попит на цінні папери України, що підвищить їхню ліквідність і привабливість на міжнародних ринках. Крім того, це сприятиме поліпшенню валютної структури державного боргу та ефективності трансмісійного механізму монетарної політики центробанку, а також подальшому розвитку ринку капіталу України.

"Створення можливості для здійснення операцій із державними цінними паперами в гривні через систему Clearstream є значним кроком у перетворенні України на повноцінного учасника глобального ринку капіталу. Інтеграція України до світової фінансової системи допоможе збільшити приплив іноземного капіталу до української економіки та посилить фінансову стабільність", - заявив голова НБУ Яків Смолій.

"Ми раді отримати доступ до українського ринку капіталу через нашого місцевого партнера - НБУ. Це є частиною нашої загальної стратегії в країнах колишнього СНД і Центральної Азії: ми під'єднуємо нові ринки капіталу цього регіону до нашої глобальної мережі. Це підвищує їхню привабливість для міжнародних інвесторів, формуючи ефективне і стабільне розрахунково-клірингове середовище", - прокоментував виконавчий директор Clearstream Banking Філіп Сейлл.

Зазначимо, Національний депозитарій України відкрив рахунок у Міжнародному центральному депозитарії цінних паперів Clearstream Banking Luxembourg (ICSD) в 2010 році.

Як повідомлялося раніше, Національний депозитарій України підписав із британською компанією Percival Software Limited контракт на розробку нового програмного забезпечення для депозитарної системи фондового ринку.

www.epravda.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Білий дім визнав, що через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку Сьогодні, 25 квітня

Голова МЗС: Лише військової допомоги США недостатньо для перемоги над Росією Вчора, 24 квітня

Глава Пентагону поговорив з грецьким колегою на тлі публікацій про тиск щодо Patriot для Києва Вчора, 24 квітня

Держдеп США згадав телемарафон у звіті щодо порушень прав людини Вчора, 24 квітня

Рекордна партія зброї з Британії, новини щодо допомоги США, МЗС обмежує "ухилянтів": новини дня Вчора, 24 квітня

Зеленський і Сунак обговорили найбільший військовий пакет від Британії 23 квітня

Знайти в США зброю для України на всю суму допомоги ЗСУ може бути проблемою – посол 23 квітня

Туск: Польща не передасть Patriot Україні, але допоможе іншими засобами 23 квітня

Кулеба пояснив, чому консульства України зупинили надання послуг чоловікам мобілізаційного віку 23 квітня

Зеленський заявив про домовленість щодо ATACMS для України 23 квітня