Пн, 01 жовтня 2018

Економіст Новак пояснив, що потрібно випускникам ПТУ на додаток до «папірців про освіту»

Україні потрібна дуже серйозна і масштабна модернізація професійно-технічної освіти.

Україні потрібна дуже серйозна і масштабна модернізація професійно-технічної освіти. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів український економіст, політолог, громадський діяч Андрій Новак.

Коментуючи інформацію про те, що в Україні абітурієнти все менше цікавляться робочими спеціальностями, а ПТУ поступово перестають навчати слюсарів, зварювальників та інших робочих, наш співрозмовник зазначає наступне: «Так звані робочі спеціальності - це є необхідність для економіки будь-якої країні, в тому числі і України.

У нас досить розвинута промислова індустрія, на різних ринках дуже багато промислових підприємств, і всі вони потребують робочих спеціальностей. Сьогодні в Україні професійно-технічна освіта надзвичайно відстала. Вона надає знання і навички на рівні потреб 30-40-літньої давнини».

Тому, констатує експерт, Україні вкрай потрібна дуже серйозна і масштабна модернізація професійно-технічної освіти.

«Випускники ПТУ мають виходити з навчальних закладів не лише з папірцем про освіту, але й з навичками, які потрібні сьогодні на сучасному рівні. Без цього розвиток промисловості і в цілому економіки України буде просто неможливий», - резюмував співрозмовник видання.

from-ua.com

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата