Чт, 20 вересня 2018

Одеські чиновники планують закуповувати медичні послуги у приватних фірмОдеські чиновники планують закуповувати медичні послуги у приватних фірм

До кінця року Одеська міськрада планує витратити на послуги приватних медичних фірм 44 мільйона 625 тисяч гривень. Такі цифри наведені в чинній міській програмі «Здоров'я» на 2018-2020 рр, яка покликана доповнити державне фінансування охорони здоров'я за рахунок муніципального бюджету.

Якщо не брати до уваги обстеження КТ та МРТ, одеські чиновники довіряють приватним клінікам дуже серйозні види лікування та операції, для яких потрібне сучасне і коштовне обладнання. Послуги лікування одесити можуть отримати в приватних клініках з сучасним обладнянням. "Віче" відвідав одну зі спеціалізованих приватних клінік Одеси "Артромед" і детально вивчив муніципальну програму.

Наприклад, міськрадою передбачено 8,5 мільйона гривень на закупівлю послуг з надання невідкладної діагностичної та лікувальної допомоги для одеситів з гострим коронарним синдромом.

Ще один вид послуг, які будуть профінансовані за рахунок бюджетних коштів - надання діагностичних послуг та медичної допомоги пацієнтам диспансерної групи з високим ризиком смертельних серцево-судинних захворювань. На закупівлю таких послуг заплановано витратити 2 мільйони гривень.

Три мільйони гривень передбачено у міській програмі «Здоров'я» на послуги з проведення комп’ютерної томографії та МРТ у пацієнтів з гострими порушеннями мозкового кровообігу, черепно-мозковими та спінальними травмами, патологіями грудної клітини та черевної порожнини. Послуги з проведення КТ і МРТ для одеситів лікарні, як правило, закуповують самостійно у медичних центрів, які орендують приміщення безпосередньо в самих лікарнях або перебувають поруч.

Послуги з КТ і МРТ також закуплять для дітей з ураженнями центральної нервової системи та соматичними захворюваннями. Але на це виділять лише 1 мільйон 125 тисяч гривень.

На закупівлю таких послуг, як послуги з ендоваскулярної хірургії, передбачено 30 мільйонів гривень.

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

У Польщі кажуть, що готові допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку Вчора, 25 квітня

Глава МЗС Польщі: Росія бреше про польські плани анексувати частину України Вчора, 25 квітня

Євродепутати просять владу Австрії вплинути на Raiffeisen щодо його бізнесу в Росії Вчора, 25 квітня

Макрон захищає свою позицію про створення "стратегічної двозначності" для Росії Вчора, 25 квітня

Білий дім визнав, що через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку Вчора, 25 квітня

Голова МЗС: Лише військової допомоги США недостатньо для перемоги над Росією 24 квітня

Глава Пентагону поговорив з грецьким колегою на тлі публікацій про тиск щодо Patriot для Києва 24 квітня

Держдеп США згадав телемарафон у звіті щодо порушень прав людини 24 квітня

Рекордна партія зброї з Британії, новини щодо допомоги США, МЗС обмежує "ухилянтів": новини дня 24 квітня

Зеленський і Сунак обговорили найбільший військовий пакет від Британії 23 квітня