Чт, 13 вересня 2018

Активісти вимагають у Максима Киричука покласти край беззаконню у Приірпінні

Вчора, 12 вересня, у ІА “Укрінформ” пройшов круглий стіл присвячений питанням бездіяльності прокуратури Київської області у...

Вчора, 12 вересня, у ІА “Укрінформ” пройшов круглий стіл присвячений питанням бездіяльності прокуратури Київської області у Приірпінні , куди були запрошені представники різних громадських організацій та представники правоохоронних органів, зокрема прокурор Київської області Максим Киричук.

Нагадаємо, це вже третій захід упродовж кількох тижнів, який ініціюють активісти, з метою привернути увагу Генпрокурора Юрія Луценка до беззаконня у передмісті столиці. На жаль, М.Киричук не з’явився на захід, жодним чином не відповівши на офіційне запрошення громади. Як зазначив депутат Київської обласної ради Ігор Домбровський: “Максим Киричук - новий прокурор Київської області заявив, що знає про криміногенну ситуацію в Ірпені. Тому він повинен на це реагувати! ” Під час виступу він підкреслив, що на поліцію і прокуратуру впливають владні структури: “Саме вони вказують на те, що і яким чином робити поліції. Це призводить до бандитизму”.

За свідченням ініціаторів заходу, активістів Приірпіння, наразі в регіоні склалась ситуація тотального порушення норм Законів України - присадибні ділянки незаконно віддаються під забудову, ліс цинічно вирубується, державні землі незаконно передаються в приватну власність, місцевий бюджет розкрадається, а проти мирного населення використовуються спецзасоби.

В результаті бездіяльності правоохоронних органів панує безкарність і беззаконня, та процвітає корупція в Ірпінській міській раді.

Як зазначив учасник заходу голова ГО “Стоп Нелегал” Денис Шинкаренко: "Державні службовці - це ті люди, яких ми з вами наймаємо на ці посади.

Ми платники податків. Ми винаймаємо цих людей, щоб вони робили наше життя кращим. А тепер ми вимагаємо від них цього “сервісу”, який вони апріорі повинні виконувати. Що ми робимо з працівникам, які не виконують свої обов’язків? Він підкреслив, що на посадах депутатів і правоохоронців мають бути ті, хто хоче працювати для людей. Наразі ж будь-які звернення громади з зазначених фактів беззаконня в Приірпінні системно ігноруються правоохоронними органами.

Нагадаємо, менше двох тижнів тому, 30 серпня, в УНІАНІ пройшла прес-конференція "Чому МВС прикриває беззаконня у Приірпінні?" Учасники якої зазначили: сьогоднішнє Приірпіння - це ілюстрація безкарності та беззаконня в Київській області. На прес-конференції були озвучені факти ігнорування інтересів громади місцевою владою та факти бездіяльності правоохоронної системи на прикладі конкретних земельних та лісових ділянок Ірпеня та Гостомеля. “На вирубку лісу приїжджав сам заступник селищного голови, селищний голова видає забудовнику містобудівні умови. Тож зацікавленість місцевої влади очевидна, - зазначив під час заходу активіст з Гостомеля Антон Кудінов. - Місцева влада занижує категорію будівництва, надає на запити прості відписки.

Нам, активістам, які вимушені в цьому розібратись, неозброєним оком видно порушення закону забудовником, ті, хто має робити свою роботу цього “не бачать”!

Цього разу під час круглого столу активісти звернулись з вимогою до органів прокуратури області негайного прийняття кінцевого рішення за всіма кримінальними провадженнями, розпочатими за фактами незаконних дій місцевої влади та направлення їх до суду для притягнення винних до відповідальності.

Коаліція учасників заходу підготувала звернення до генпрокурора Ю.Луценка — з вимогою повернути ситуацію на Київщині в правове поле, пообіцявши реагувати більш жорстко на позицію “невтручання” представників правоохоронних органів.

from-ua.com

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Голова МЗС: Лише військової допомоги США недостатньо для перемоги над Росією Сьогодні, 24 квітня

Глава Пентагону поговорив з грецьким колегою на тлі публікацій про тиск щодо Patriot для Києва Сьогодні, 24 квітня

Держдеп США згадав телемарафон у звіті щодо порушень прав людини Сьогодні, 24 квітня

Рекордна партія зброї з Британії, новини щодо допомоги США, МЗС обмежує "ухилянтів": новини дня Сьогодні, 24 квітня

Зеленський і Сунак обговорили найбільший військовий пакет від Британії Вчора, 23 квітня

Знайти в США зброю для України на всю суму допомоги ЗСУ може бути проблемою – посол Вчора, 23 квітня

Туск: Польща не передасть Patriot Україні, але допоможе іншими засобами Вчора, 23 квітня

Кулеба пояснив, чому консульства України зупинили надання послуг чоловікам мобілізаційного віку Вчора, 23 квітня

Зеленський заявив про домовленість щодо ATACMS для України Вчора, 23 квітня

Тонкощі використання клейових сумішей для армування плит пінополістиролу Вчора, 23 квітня