Чт, 16 серпня 2018

У Нью-Йорку призупинили видачу ліцензій онлайн-таксистамУ Нью-Йорку призупинили видачу ліцензій онлайн-таксистам

У Нью-Йорку набрав чинності новий закон про тимчасове припинення ліцензування водіїв таксі-сервісів, які працюють на основі мобільних додатків, включно з Uber та іншими, терміном дії на 1 рік.

Влада міста Нью-Йорк вважає, що зазначені дії не призведуть до помітного зменшення кількості таксі в місті або до підвищення тарифів на їхні послуги.

У свою чергу в Uber застережують, що після прийняття закону вартість поїздок містом може суттєво зрости, як і час виклику автівки, особливо у віддалених від центру мегаполіса районах. Lyft, основний конкурент для Uber у Сполучених штатах, також офіційно повідомив, що компанія проти ініціативи чиновників.

Дана міра входить до пакету пропозицій, спрямованих на зниження транспортної завантаженості в Нью-Йорку, а також запобігання зниженню доходів водіїв. Автори законопроекту зазначають, що за цей час влада міста має за мету детально проаналізувати вплив онлайнових сервісів виклику таксі через мобільні додатки на рівень завантаженості міських доріг, екологічну ситуацію та економіку міста. Після спливу терміну дії заборони очікується, що Комісія водіїв таксі і лімузинів Нью-Йорка одержить переважне право регулювати чисельність щорічно видаваних ліцензій, враховуючи статистику середньої завантаженості працюючих таксі міста.

Крім того, законом змінюються розміри мінімальної оплати праці водіїв, яка тепер становитиме 17,2 долари на годину після вирахування витрат. Очікується, що в середньому така міра підвищить середній заробіток таксистів на 23 відсотки. Якщо ж водій, який займається перевезеннями через онлайн-служби, протягом робочої зміни не заробить достатньої суми коштів, що відповідатиме встановленому мінімуму, компанії будуть зобов'язані компенсувати йому таку різницю.

На даний час мінімальний тариф на поїздку в нью-йоркському Uber становить майже 12 доларів. Нижче оцінює мінімальне замовлення інший топовий сервіс Lyft - 7 доларів. 

До речі, у США найшвидша подача таксі серед всіх країн світу - середній термін очікування автівки після замовлення складає всього 2 хвилини.

"Ми вживаємо дії, від яких виграють більше 100 тисяч працюючих таксистів, які заслуговують на справедливу оплату своєї праці", - заявив мер Нью-Йорка Білл де Блазіо.

Пакет заходів також підтримав спікер міської ради Нью-Йорка Корі Джонсон, який раніше виступав проти даної ініціативи.

За даними газети "The Wall Street Journal" за останні 3 роки кількість автомобілів Uber, Lyft та низки інших аналогічних компаній, зареєстрованих в Нью-Йорку, зросла більш ніж в 3 рази - з 25 тисяч у 2015 році до 80 тисяч у 2018 році. 

Онлайн-таксі дає багато плюсів водіям. Вони можуть працювати не повний день, а в зручний для себе час, самостійно планувати графік. Це гарна можливість підробити тим, у кого сезонна або малооплачувана робота, або хто тимчасово втратив постійне місце роботи. Багатьох приваблює просте оформлення, яке в деяких компаніях спрощено до мінімуму. Втім, високий попит призводить до конкуренції. Отримати ліцензію для роботи з онлайн-таксі в Нью-Йорку досить складно. В найбільшому мегаполісі Сполучених штатів щорічно за право на ліцензію з медальйоном таксиста змагаються сотні тисяч водіїв.

В Україні зростання кількості онлайн-таксистів також йде стрімкими темпами - закордонні компанії одна за одною запускають онлайн-сервіси. Майже одночасно на ринку з'явилися відразу 3 великих міжнародних сервіси: Uber, Hopin і Taxify.

Конкуренція на ринку пасажирських перевезень значно посилилася, тому кожна компанія намагається завоювати прихильність пасажирів вигідними цінами, а водіїв привабливими умовами - прокоментували ситуацію з розвитком перевезень в службі таксі «Лінкор» (https://linkor.in.ua).

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Рекордна партія зброї з Британії, новини щодо допомоги США, МЗС обмежує "ухилянтів": новини дня Сьогодні, 24 квітня

Зеленський і Сунак обговорили найбільший військовий пакет від Британії Вчора, 23 квітня

Знайти в США зброю для України на всю суму допомоги ЗСУ може бути проблемою – посол Вчора, 23 квітня

Туск: Польща не передасть Patriot Україні, але допоможе іншими засобами Вчора, 23 квітня

Кулеба пояснив, чому консульства України зупинили надання послуг чоловікам мобілізаційного віку Вчора, 23 квітня

Зеленський заявив про домовленість щодо ATACMS для України Вчора, 23 квітня

Тонкощі використання клейових сумішей для армування плит пінополістиролу Вчора, 23 квітня

Союзники назвали дату нової зустрічі щодо зброї для ЗСУ у форматі "Рамштайн" 22 квітня

Кулеба розказав міністрам ЄС, що ще є можливість запобігти гіршим сценаріям 22 квітня

Норвегія приєднається до ініціативи з забезпечення України засобами ППО 22 квітня