Ср, 15 серпня 2018

ГПУ підтвердила факти розкрадання майна Міноборони України у період 2005-2007 років

Після першого оприлюднення фактів, що свідчать про можливу причетність колишнього Міністра оборони України Анатолія Гриценка до оборудок із...

Після першого оприлюднення фактів, що свідчать про можливу причетність колишнього Міністра оборони України Анатолія Гриценка до оборудок із продажем майна та земель військових частин у 2005-2007 роках, активісти почали отримувати на свою адресу погрози життю та здоров’ю.

Про це під час прес-конференції повідомив журналіст, підполковник запасу Олександр Холява.

Жодних дій щодо забезпечення захисту правоохоронні органи, а це ГПУ та Національна поліція, куди активісти-розслідувачі звертались із заявою, не здійснили. На фоні трагічних подій, пов’язаних з нападами на деяких активістів, нас обурює таке ставлення правоохоронної системи. Але навіть це нас не зупинить і ми продовжимо викривати корупціонерів минулого і нинішніх, - заявив О. Холява.

Як підтвердження цьому він повідомив про нові факти, що підтверджують обізнаність колишнього міністра оборони у 2005-2007 роках в численних порушеннях законодавства під час передачі або продажу майна МО України.

У нашому розпорядженні є документ, а це доручення міністра від 2 листопада 2005 року за номером 12323/з, який доводить, що Міністру постійно доповідали про численні порушення, які виявлялися під час здійснення передачі військового майна. Наприклад, за неповний 2005 рік коли було видано 107 майнових наказів та директив, в них були виявлені 69 порушень.

У цих наказах суттєві помилки не тільки знижують економічне їх значення, а й ставить під сумнів соціальну спрямованість та доцільність, створює передумови для можливих зловживань у подальшій роботі з переданим майном. Простими словами, можна казати, що завдяки таким рішенням сотні і тисячі військовослужбовців не отримали таке необхідне для них житло, - сказав офіцер запасу.

Крім цього, Олександр Холява повідомив про отримані відповіді від ГПУ щодо можливих протиправних дій А. Гриценка. Як зазначається у листі Військової прокуратури Центрального регіону, зараз Солом’янським управлінням Головного управління Нацполіції здійснюється досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем особами Міноборони своїм службовим становищем, внаслідок чого передані у власність комерційній структурі будівлі Дніпровського військового шпиталю. Крім того, Військовою прокуратурою Київського гарнізону наше звернення долучено до кримінального провадження від 2013 року стосовно посадовців МОУ.

Також здійснюється досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом незаконного вилучення військовими посадовими особами земель військового містечка №254.

Нажаль, це майже всі результати п’ятирічної роботи правоохоронної системи за відомими суспільству фактами корупції в Міноборони. Але навіть переліченого досить аби зробити висновок, що у нас були і є підстави підозрювати про причетність керівництва МОУ і особисто міністра оборони тих часів до корупційних діянь, аж поки не буде відповідного і чесного рішення суду, - заявив журналіст.

from-ua.com

Архів журналу Віче

Віче №3/2016 №3
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Прем’єр Бельгії: Деякі євродепутати поширювали роспропаганду за гроші Сьогодні, 29 березня

1 млн снарядів навесні, новий пакет зброї з Німеччини, переговори з урядом Польщі: новини дня Сьогодні, 29 березня

Прем’єр: Україна домовилася з ЄС про пріоритетний скринінг законодавства у сфері агрополітики Сьогодні, 29 березня

Рада Україна-НАТО зібралась у Брюсселі через останні удари РФ по інфраструктурі Сьогодні, 29 березня

Зеленський розповів про розмову зі спікером Палати представників США Джонсоном Сьогодні, 29 березня

Польські ЗМІ розповіли, як Туск переконав Макрона змінити умови імпорту не на користь України Вчора, 28 березня

Шмигаль прибув на міжурядові переговори до Варшави Вчора, 28 березня

Болгарію чекають дострокові вибори: ще одна партія відмовилась формувати уряд Вчора, 28 березня

Вибір ідеальних чоловічих шкарпеток. Поради Вчора, 28 березня

Вибір майстер-класів у Києві Вчора, 28 березня