Пт, 10 серпня 2018

Бундесвер критикують за допомогу пораненим українцям: серед них "фашисти"

Німецький депутат від партії "Лівих" Адександр Ной критикує допомогу Берліна пораненим українським військовим, заявляючи, що серед них можуть бути учасники "фашистських" воєнізованих формувань.

Німецький депутат від партії "Лівих" Александр Ной критикує допомогу Берліна пораненим українським військовим, заявляючи, що серед них можуть бути учасники "фашистських" воєнізованих формувань.

Про це пише Deutsche Welle.

Протягом чотирьох років важкопоранені українські військові отримують допомогу німецьких медиків у військових госпіталях в Берліні, Гамбурзі, Кобленці та Ульмі. Ной критикує цю політику.

"Це справді неупереджені дії чи демонстрація підтримки організаторам перевороту в Києві? Чому там не лікують жодного з тисяч поранених цивільних на сході України? " - заявив Ной у інтерв’ю Deutsche Welle.

Ной занепокоєний тим, що серед пацієнтів у Німеччині можуть бути бійці, які не перебувають під командуванням української армії.

Виступаючи нещодавно під час парламентських слухань у комітеті оборони Бундестагу, членом якого він є, Ной запитав, скільки з поранених українців, яких привезли до Німеччини, були "офіційними українськими військовослужбовцями", а скільки були членами "воєнізованих батальйонів, таких як фашистський батальйон "Азов".

У Бундесвері стверджують: рішення про те, хто вирушить на лікування до Німеччини, ухвалюють лікарі на основі медичних критеріїв. При цьому рішення "абсолютно незалежне" від їхніх політичних поглядів.

"Пацієнти потребують медичної допомоги в Німеччині, якої вони не можуть отримати в Україні", - сказав речник медичної служби Бундесверу в Кобленці.

Близько 117 українських військовослужбовців пройшли лікування в Німеччині з 2014 року, в основному в госпіталях Бундесверу. За словами речника, вони перебувають під опікою медиків у період від "двох тижнів до 12 місяців".

Більшість пацієнтів лікувалися від вогнепальних і осколкових поранень, які лікарі в Україні були не в змозі прооперувати.

www.eurointegration.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №3/2016 №3
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Як доглядати за татуюванням Сьогодні, 19 березня

Сікорський: Краще пустити заморожені кошти РФ на зброю для України, а не її відбудову Сьогодні, 19 березня

ЗМІ: Президент Румунії затвердив майбутнє навчання українських пілотів на F-16 в країні Вчора, 18 березня

Міністри країн ЄС погодили 5 млрд євро для допомоги Україні зброєю на 2024 рік Вчора, 18 березня

Шмигаль назвав п’ять ключових секторів України як майбутнього члена ЄС Вчора, 18 березня

Кабмін затвердив план реформ, за виконання яких Україна отримає 50 млрд від ЄС Вчора, 18 березня

Шмигаль підтвердив бажання України почати переговори з ЄС у першому півріччі Вчора, 18 березня

ЗМІ: Британія радить Україні тримати оборону на сході і зосередитися на ударах по Криму 17 березня

Макрон пояснив, як він прийшов до ідеї щодо іноземних військ в Україні 17 березня

Макрон: Приїду в Україну з конкретними пропозиціями і рішеннями 17 березня