Чт, 02 серпня 2018

Росія допомагає Гриценко стати Президентом України

Слідчий комітет Російської Федерації не випадково відкрив кримінальну справу проти Анатолія Гриценка напередодні виборів Президента України, ...

Слідчий комітет Російської Федерації не випадково відкрив кримінальну справу проти Анатолія Гриценка напередодні виборів Президента України, вважає політолог Олег Постернак. Про це він заявив на своїй сторінці в Facebook.

«Виявив цікаву деталь. Слідчий комітет РФ порушив справу проти кандидата в Президенти України Анатолія Гриценка через чотири роки, після його закликів до терактів. Якщо бути точним, вони виявили, що заклики до терактів були не тільки в 2017 році, але і в 2014, отримавши тим самим новий інфопривід по темі.

І тут виникає питання: чи то СК РФ настільки неефективний, що витратив усі чотири роки роботи держмашини на абсолютно нешкідливого екс-міністра оборони у відставці, який, до слова, навіть на фронт побоявся піти. Чи то РФ лише тепер знадобилося зобразити Гриценко в ролі «жертви» агресора для підняття його ж рейтингу перед виборами Президента», - написав політолог.

Подібна ситуація вже була під час передвиборної кампанії в США, коли РФ намагалася всіляко відмежуватися від підтримки Дональда Трампа, але в кінцевому підсумку всі визнали їх союз, нагадав Постернак.

«Подібні трюки дуже люблять в РФ і кожен раз думають, що цього ніхто не бачить. Можна згадати вибори Президента США. Що тільки не робили в РФ, щоб відмежуватися від ярлика «друзів Трампа».

І що ми маємо тепер, президенти РФ і США спокійно «обіймаються» на людях і декларують підтримку один одному. Щось мені підказує, що у випадку з Гриценко нас чекає щось схоже.

Судячи з усього, сьогодні на порядку денному в Кремлі логіка така: хочеш просунути свого кандидата в Президенти, оголоси його особистим ворогом Путіна, поруш проти нього абсолютно «мертву» справу і чекай інавгурації.

Але грати треба тонше, панове. Після такого випаду, вважати Гриценко прозахідним кандидатом можуть тільки зреченні від дійсності індивідууми», - зазначив політолог.

Довідка: Анатолій Гриценко - колишній міністр оборони України. Обіймав цю посаду в трьох урядах, включаючи часи прем'єрства Віктора Януковича.

Сьогодні він лідер партії "Громадянська позиція" і претендент на посаду Президента України. Раніше Гриценко безуспішно здійснював спроби стати Президентом в 2010 і 2014 році.

Пртендучи на посаду Головного Верховнокомандувача, Гриценко так і не зміг пояснити, чому він не пішов на фронт із добровольцями та військовими боронити країну від агресії РФ.

Водночас, він мужньо виводив з Майдану луганський Беркут, який в подальшому став “міліцією ЛНР”. ЗМІ і громадськість звинувачують Гриценка також в незаконному розпродажі майна і землі військового призначення. Про його масштабної корупції в Міноборони вказують документи. Вважається, що і раніше, на посаді міністра оборони Гриценко діяв в інтересах Росії, “розвалюючи” українську армію.

from-ua.com

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата