Ср, 01 серпня 2018

Канадська Bombardier допомогла Росії побудувати залізницю в обхід України

Канадська компанія Bombardier допомогла Росії побудувати залізницю в обхід України

Канадська компанія Bombardier допомогла Росії побудувати залізницю в обхід України.

Про це повідомляє канадська газета The Globe and Mail.

Представник компанії Олів'є Марсіль підтвердив, що Bombardier виграла тендер в уряду РФ на суму 8 млн доларів.

За словами Марсіля, компанія не бачить жодних проблем в тому, що взяла участь в цьому будівництві.

"Проект на 100 відсотків знаходиться на російській, а не спірній території України. До того ж, дорога повинна була допомогти громадянській галузі - спростити доставку вантажів і пасажирів з Воронежа до Ростова", - заявив він, зазначивши, що антиросійських санкцій компанія таким чином не порушила.

Однак канадське видання підкреслює, що Bombardier незадовго до виграного російського тендеру отримала значну підтримку безпосередньо з бюджету своєї країни, тому їй, ймовірно, варто було б утриматися від участі в тендері.

Як аргумент наводяться слова глави лобістської організації "Конгрес українців Канади" Павла Грода, який наполягає, що компанія, яка фактично фінансується з податків і бюджету Канади, взяла участь в діяльності країни, яка "веде проти України агресивну війну".

"Явна участь компанії в будівництві залізниці суперечить заявленим канадським урядом зовнішньополітичним цілям щодо підтримки територіальної цілісності і суверенітету України перед обличчям російської агресії", - заявив Грод.

Як відомо, ВАТ "Российские железные дороги" перевело всі поїзди південного напрямкуна рух по новій залізничній лінії Журавка - Міллерове в обхід України.

За словами міністра транспорту Росії Максима Соколова, йдеться про 62 пари пасажирських поїздів і 30 пар вантажних поїздів.

До цього російські потяги південного напрямку, в тому числі Москва - Адлер, мусили проїжджати ділянку в Луганській області України та двічі перетинати державний кордон.

www.epravda.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата