Ср, 25 липня 2018

Петриченко розповів, що призвело до затримки пенсій в Україні

Держава настільки безвідповідально відноситься до своїх функцій, що сьогодні вже є критична маса невдоволення владою.

Держава настільки безвідповідально відноситься до своїх функцій, що сьогодні вже є критична маса невдоволення владою. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів голова Громадської палати України, генеральний секретар Національної конфедерації профспілок Петро Петриченко.

Наш співрозмовник гадає, що це питання треба розглядати в подвійній площині.

«Скажімо, якщо закладається якась угода між державою і конкретною людиною, то держава буде наполягати, щоб людина повністю виконувала свої зобов'язання — платила за комунальні, податки — все, що треба. Якщо вона не платить, то йому держава нараховує пеню і т.д.

З іншого боку, держава, якщо вона не виконує свої зобов'язання, то вона не несе відповідальності, навіть за затримку заробітної плати не несе штрафи у вигляді пені. Все це призвело до того, що держава настільки безвідповідально відноситься до своїх функцій, що сьогодні вже є критична маса невдоволення владою», - запевняє громадський діяч.

На думку нашого співрозмовника, держава хоче показати, що вона може як вирішувати, так й не вирішувати питання.

«Настільки болюче питання пенсійного забезпечення, і вона при цьому показує, що в неї є важелі управління, що людей може чи на коліна поставити, чи підняти.

Це передумова якихось надзвичайних дій», - впевнений Петриченко, - «готується щось таке, що могло б відвернути увагу людей від того, що відбувається, - бо ніякі ні закони не прийняти, нічого не зроблено. Ось сьогодні всі і переживають через невиплати пенсій, субсидій і т.і.».

«Влада просто забрехалася, немає у них там єдиної думки щодо цього, тому що, підіймаючи пенсії для деяких пенсіонерів в 2-3 рази, вони ж розуміли і бачили ситуацію з грішми для виплати», - додає експерт.

За словами нашого співрозмовника, для того, щоб платити такі великі пенсії, оскільки у Пенсійного фонду понад 150 млрд дефіциту, — це треба загнати Пенсійний фонд в більшу яму, ніж є. А, оскільки у нас в “тіні” працює більш ніж 60% ВВП, то, звісно, державні органи, чиновники, олігархи, які управляють державною і офіційною казною, і не офіційною, збирались поповнити Пенсійний фонд за рахунок “тіньового” обороту.

«Та вони не врахували, що збільшиться супротив громадськості проти держави, проти шахрайства, проти вирубки лісів на Закарпатті, і що “тіньовий” сектор буде потерпати збитків, якщо можна так сказати», - додає громадський діяч.

«Саме тому поповнення Пенсійного фонду за рахунок “тіньового” сектору вже не вдається зробити так швидко, як це треба. А самий більший “пожиратель” грошей — це Пенсійний фонд, оскільки економіка не працює, робочих місць нема і таке інше. Тому нема за рахунок чого підвищувати поступи до Пенсійного фонду легально. Сьогодні фактично немає жодного нормального шляху по офіційному наповнити бюджет», - констатує Петриченко.

«Це все конфлікт інтересів “тіньового” сектору економіки і офіційної економіки.

І звісно, цей конфлікт виражається в тому, що Пенсійний фонд дуже багато недоотримує коштів, бо він фактично фінансується за рахунок держбюджету», - резюмував наш співрозмовник.

from-ua.com

Архів журналу Віче

Віче №3/2016 №3
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Прем’єр Бельгії: Деякі євродепутати поширювали роспропаганду за гроші Сьогодні, 29 березня

1 млн снарядів навесні, новий пакет зброї з Німеччини, переговори з урядом Польщі: новини дня Сьогодні, 29 березня

Прем’єр: Україна домовилася з ЄС про пріоритетний скринінг законодавства у сфері агрополітики Сьогодні, 29 березня

Рада Україна-НАТО зібралась у Брюсселі через останні удари РФ по інфраструктурі Сьогодні, 29 березня

Зеленський розповів про розмову зі спікером Палати представників США Джонсоном Сьогодні, 29 березня

Польські ЗМІ розповіли, як Туск переконав Макрона змінити умови імпорту не на користь України Вчора, 28 березня

Шмигаль прибув на міжурядові переговори до Варшави Вчора, 28 березня

Болгарію чекають дострокові вибори: ще одна партія відмовилась формувати уряд Вчора, 28 березня

Вибір ідеальних чоловічих шкарпеток. Поради Вчора, 28 березня

Вибір майстер-класів у Києві Вчора, 28 березня