Пн, 23 липня 2018

Переговори з МВФ щодо газу відбуваються конструктивно, підсумок незабаром

Україна розраховує на швидке відновлення фінансування з боку Міжнародного валютного фонду, оскільки переговори щодо решти питань бюджету і цін на газ відбуваються конструктивно.

Україна розраховує на швидке відновлення фінансування з боку Міжнародного валютного фонду, оскільки переговори щодо решти питань бюджету і цін на газ відбуваються конструктивно.

Про це повідомила в. о. міністра фінансів Оксана Маркарова в інтерв'ю Bloomberg TV в понеділок у Лондоні, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я думаю, ми маємо зараз хороші обговорення: Антикорупційний суд було ухвалено. .. також щодо бюджету і цін на газ ми маємо дуже конструктивні дискусії", - сказала глава Мінфіну.

Вона зазначила, що показники виконання держбюджету кращі за перше півріччя 2018 року, ніж за перший квартал, і висловила сподівання, що позитивне рішення було досягнуто незабаром.

"Ми робимо все, щоб це було якнайшвидше", - заявила Маркарова.

Вона також повідомила, що Україна зберігає плани цього року вийти на ринок єврооблігацій і пильно за ним стежить. Зокрема, глава Мінфіну відзначила нещодавнє поліпшення кон'юнктури ринку.

Як повідомлялося, з липня 2017 року Україна перебуває в складному переговорному процесі з МВФ із газового питання: Фонд наполягає на підвищенні ціни газу для населення, яке, за різними оцінками, може становити від 30% до 60%, з огляду на зростання цін на міжнародних ринках, тоді як прем'єр вважає таке різке підвищення невиправданим.

За словами джерела в уряді, за цей час українська сторона запропонувала МВФ уже не менше ніж вісім варіантів зміни формули ціни на газ, які дали б змогу уникнути "непідйомного для звичайних громадян" підвищення ціни, на якому наполягає Фонд.

Позиція Фонду є досить жорсткою, оскільки уряд торік прийняв рішення про таке підвищення газових цін, що дало змогу Україні отримати транш кредиту МВФ, проте згодом в односторонньому порядку відмовився від його виконання.

Директор-розпорядник Фонду Крістін Лагард 19 червня 2018 року заявила, що виконання передумови, що стосується цін на газ, є критично важливим для завершення поточного перегляду підтримуваної МВФ програми.

За її словами, дві інші передумови - внесення правки до ухваленого нещодавно закону про Вищий антикорупційний суд (ВАКС) і дотримання граничного дефіциту держбюджету.

Верховна Рада 12 липня внесла необхідні правки до законодавства про ВАКС.

www.epravda.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №3/2016 №3
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Чехія виділить кошти на свою ініціативу щодо закупівлі боєприпасів для України Сьогодні, 28 березня

ЄС розблокував пільги для України, Косово йде в Раду Європи, "коаліція бронетехніки": новини дня Сьогодні, 28 березня

ЗМІ: Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила американських посадовців Вчора, 27 березня

Словенія приєднається до ініціативи Чехії із закупівлі снарядів для України Вчора, 27 березня

Естонія готова підтримати прем’єра Нідерландів на посаду генсека НАТО Вчора, 27 березня

Реєстр збитків від агресії РФ визначив дату початку роботи та пріоритетних постраждалих  Вчора, 27 березня

У Польщі заявили, що близькі до угоди з Україною щодо агропродукції Вчора, 27 березня

Глава МЗС Швеції: НАТО має створити більше стратегічних труднощів для Росії Вчора, 27 березня

Франція незабаром поставить Україні 78 САУ Caesar – міністр Вчора, 27 березня

У Чехії кажуть, що в межах її ініціативи Україна потенційно може отримати 1,5 млн снарядів Вчора, 27 березня