Ср, 18 липня 2018

Корчинський пояснив, чому нове розслідування «справ Майдану» може розтягнутися «ще років на 50»

Норми звичайного кримінального права не застосовуються у випадках з жодними революційними подіями.

Норми звичайного кримінального права не застосовуються у випадках з жодними революційними подіями. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів український політичний і громадський діяч, журналіст і телеведучий Дмитро Корчинський.

Коментуючи проведення Генеральною прокуратурою слідчого експерименту в рамках розслідування «справ Майдану», наш співрозмовник зазначає наступне: «Справа в тому, що норма і практика звичайного кримінального права не застосовуються у випадках з жодними революційними подіями, бо з точки зору кримінального права злочинцями є учасники Революції Гідності і бійці Небесної сотні. А всі ті, хто їх розстрілював, це максимум перевищення повноважень».

За словами політика, переслідувати «собак старого режиму і представників старого режиму» можна тільки за революційним правом - воєнним трибуналом і надзвичайними комісіями.

«Якщо намагатися встановлення справедливості цивільними судами і звичайним кримінальним слідством, то це тягнутиметься ще років 50, тому що це безглузда діяльність з точки зору звичайного кримінального права», - додає Дмитро Корчинський.

from-ua.com

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата