Вт, 17 липня 2018

Західне соцопитування: До парламенту проходять п’ять партій, а Гриценко та Рабинович очолюють рейтинг серед тих, хто не визначився

За результатами літнього соціологічного дослідження, проведеного наприкінці червня – на початку липня, у новий склад Верховної Ради України.

За результатами літнього соціологічного дослідження, проведеного наприкінці червня – на початку липня, у новий склад Верховної Ради України пройшли б п’ять політичних партій. Найбільшу кількість голосів могли б отримати «Батьківщина» на чолі з Юлією Тимошенко , «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка , партія «За життя» Вадима Рабиновича , а також «Блок Петра Порошенка «Солідарність» і «Опозиційний блок» .

На відміну від попередніх результатів, отриманих весною, в українському парламенті не буде представників Радикальної партії Олега Ляшка , Об'єднання «Самопоміч» і партії «Слуга народу», що, серед іншого, може пояснюватися якісними змінами у репрезентативній вибірці через період літніх відпусток. Про це йдеться в черговому соціологічному дослідженні, опублікованому виданням «L’Europeenne de Bruxelles» з посиланням на міжнародний дослідницький центр BURI-Україна .

31% респондентів заявили про те, що вони точно вирішили брати участь у голосуванні під час президентських виборів, але досі не визначилися зі своїм кандидатом. На уточнююче прохання все-таки визначитись з прізвищем політика більша частина опитаних заявила про те, що віддасть свої голоси на користь Анатолія Гриценка та Вадима Рабиновича . Інші кандидати отримали більш скромні результати: Юлія Тимошенко - 12% респондентів, які вагалися з кандидатом, Андрій Садовий – 10%, Олег Ляшко – 8%, Петро Порошенко – 5%, інші кандидати – 4%. Автори дослідження зазначають, що в опитуванні були вказані прізвища тих політиків, які з найбільшою вірогідністю братимуть участь у президентських виборах.

Вимірювання антирейтингу політичних партій показало, що 74% респондентів ніколи не підтримають «Опозиційний блок» , а 70% респондентів утримаються від підтримки «Блока Петра Порошенка «Солідарність».

Ненабагато кращими є справи у інших парламентських партій та їхніх лідерів. Антирейтинг «Батьківщини» на чолі Юлією Тимошенко склав 69%, Радикальної партії Олега Ляшка - 58%, «Самопомочі» Андрія Садового - 52%. Непарламентські політичні сили на чолі з відомими політиками також не можуть похвалитися широкою народною підтримкою.

52% респондентів ніколи не проголосують за об’єднання правих партій на чолі Олегом Тягнибоком, 44% опитаних категорично відмовилися підтримати партію «За життя» на чолі з Вадимом Рабиновичем, а 39% опитаних – партію «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка.

Результати дослідження представлені у таблицях.

Таблиця 1. Як би ви проголосували, якби вибори у Верховну Раду України відбувалися цієї неділі?

Таблиця 2. Якби президентські вибори відбувалися цієї неділі, чи взяли б ви участь у голосуванні?

Таблиця 3. Якщо ми попросимо вас дати більш конкретну відповідь, яким буде ваш вибір, якби президентські вибори відбувалися цієї неділі? Таблиця 4. Опитування проводилося на території України міжнародним дослідницьким центром BURI-Україна у період з 25 червня до 6 липня 2018 року.

Загальна кількість респондентів склала 2022 особи. Метод опитування – прямі інтерв’ю. Ймовірна похибка – 2,2%.

from-ua.com

Архів журналу Віче

Віче №3/2016 №3
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Прем’єр: Україна домовилася з ЄС про пріоритетний скринінг законодавства у сфері агрополітики Сьогодні, 29 березня

Рада Україна-НАТО зібралась у Брюсселі через останні удари РФ по інфраструктурі Сьогодні, 29 березня

Зеленський розповів про розмову зі спікером Палати представників США Джонсоном Сьогодні, 29 березня

Польські ЗМІ розповіли, як Туск переконав Макрона змінити умови імпорту не на користь України Вчора, 28 березня

Шмигаль прибув на міжурядові переговори до Варшави Вчора, 28 березня

Болгарію чекають дострокові вибори: ще одна партія відмовилась формувати уряд Вчора, 28 березня

Вибір ідеальних чоловічих шкарпеток. Поради Вчора, 28 березня

Вибір майстер-класів у Києві Вчора, 28 березня

Чехія виділить кошти на свою ініціативу щодо закупівлі боєприпасів для України Вчора, 28 березня

ЄС розблокував пільги для України, Косово йде в Раду Європи, "коаліція бронетехніки": новини дня Вчора, 28 березня