Вт, 17 липня 2018

Мине саме по собі: Супрун засмутила українців, ви даремно лягаєте під ніж

В.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун розвінчала черговий міф, який існує серед українців і українських лікарів – на...

В.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун розвінчала черговий міф, який існує серед українців і українських лікарів – на цей раз мова пішла пропроблеми зі спиною.

Відповідний пост Супрун опублікувала у себе на сторінці в Facebook.

Так, глава відомства з охорони здоров’я стверджує, що робити операцію при грижі в міжхребцевих дисках в більшості випадків не потрібно.

“Доказова медицина свідчить, що більшість гриж дисків поперекового відділу хребта зникають спонтанно, тобто самі по собі.

І це природний процес в організмі людини. Таке явище називається резорбція, тобто розсмоктування”, – коментує Супрун.

Вона також зазначає, що незважаючи на це, оперувати міжхребцеві грижі – досить популярна практика “лікування” в Україні. Головний медик країни пояснює, що необґрунтоване хірургічне втручання на хребті дуже небезпечно – може більше нашкодити, ніж вилікувати пацієнта.

“Досить популярні швидше магічні, ніж доказові способи вирішення проблеми.

Деякі центри та клініки пропонують різного роду” авторські “методики, які нібито допоможуть позбутися від грижі міжхребцевого диска без оперативного втручання. У такій рекламі можуть навіть демонструватися знімки МРТ до і після лікування з коментарем на кшталт “от бачите, пройшло 7 місяців і грижі немає». Насправді, це не означає, що ці альтернативні методи спрацювали. Просто пацієнти заплатили за те, що природа зробила сама “, – підкреслює Супрун.

from-ua.com

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата