Пн, 09 липня 2018

Туск: антикорупційні реформи мають залишатись пріоритетом України

Європейський Союз визнає прогрес України у здійсненні реформ та наголошує, що антикорупційні реформи мають залишатися пріоритетом порядку денного України.

Європейський Союз визнає прогрес України у здійсненні реформ та наголошує, що антикорупційні реформи мають залишатися пріоритетом порядку денного України.

Про це президент Європейської ради Дональд Туск заявив на прес-конференції за підсумками саміту Україна-ЄС в Брюсселі, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

Зауважимо, президент Євроради звернувся до української делегації та журналістів українською мовою.

"Європейський Союз визнає той серйозний поступ, що його Україна здійснила у процесі впровадження реформ", - заявив Дональд Туск. Він підкреслив, що низка реформ, зокрема, пенсійної сфери та охорони здоров’я, у довгостроковій перспективі зроблять Україну сильнішою.

Туск додав, що ЄС вітає нещодавній закон про створення Вищого антикорупційного суду, проте наголосив на необхідності змін до нього.

"Чекаємо на ухвалення поправок, які потрібні для належної роботи суду", - сказав він, додавши, що антикорупційні реформи мають залишатися пріоритетом порядку денного України.

Як відомо, в підписаному та опублікованому законі про Вищий антикорупційний суд (ВАС) виявилася норма, що справи про топ-корупцію, розгляд яких розпочався у судах загальної юрисдикції, не потраплятимуть на апеляцію до (ВАС) і мають оскаржуватися у звичайних апеляційних судах.

Це положення є головним приводом для критики з боку активістів та низки західних партнерів.

www.eurointegration.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата