Ср, 13 червня 2018

Україна отримає 1 мільярд євро макрофінансової допомоги від ЄС

Європейський парламент проголосував за надання Україні 1 мільярд євро макрофінансової допомоги

Європейський парламент проголосував за надання Україні 1 мільярд євро макрофінансової допомоги.

Про це на своїй сторінці у Twitter повідомив брюссельський кореспондент Радіо Свобода Рікард Джозвяк.

"Європарламент проголосував за нову макрофінансову допомогу Україні в 1 млрд євро. Якщо все піде добре, перший транш може бути виплачений у вересні. 527 депутатів проголосували за і 127 - проти", - написав Йозвяк.

EP voted in favour of the new 1€ billion MFA for #Ukraine. if all goes well, the first tranche can be disbursed in Sep. 527 for and 124 against

- Rikard Jozwiak (@RikardJozwiak) 13 июня 2018 г.

Президент Петро Порошенко подякував євродепутатам за ухвалене рішення.

"Дякую усім друзям України в Європарламенті та європейських інституціях за єдність у підтримці України! Це ще одне свідчення нашого реального прогресу на шляху реформ", - написав Порошенко на своїй сторінці у Facebook.

Наприкінці травня Рада Євросоюзу підтримала угоду з Європейським парламентом щодо четвертого пакету макрофінансової допомоги для України у розмірі мільярда євро.

ЄС виділив 1,6 млрд євро макрофінансової допомоги Києву в 2014 році і 1,8 млрд євро в 2015 році, з яких Україна отримала 2,81 млрд євро. Внесок у понад 600 млн євро був скасований у січні 2018 року через неповне дотримання встановлених умов.

Детальніше про умови, за яких будуть виділені кошти, читайте в статті "Мільярд в обмін на е-декларації: ЄС прибере ліс-кругляк з умов фінансової допомоги Україні".

Європейська правда

www.epravda.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата