Вт, 05 червня 2018

Степан Хмара: Степан Хмара. «Антикорупційна» свита Порошенко

Чому насправді не приймають відповідний закон про суд?

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман пригрозив піти у відставку, якщо Верховна Рада не ухвалить Закон про Антикорупційний суд. Але варто розуміти, що ці погрози голови Кабміна — це просто гра.

Чому насправді не приймають відповідний закон про суд?

Тому що його блокує сам президент України Петро Порошенко, усіма можливими засобами і затягуваннями – це давно і всім вже зрозуміло. І ми всі сьогодні є свідками картини, коли влада зробила все, щоб Закон про Антикорупційний суд не спрацював, особливо перед виборами президента в наступному році. І хоча це все відбуваються наяву, чомусь у українців це не викликає ніякої адекватної реакції.

Натомість усілякі політологи, так звані експерти, у тому числі і журналісти обговорюють рейтинги Порошенка і задаються питаннями, а скільки він має відсотків довіри.

Але зовсім не це потрібно публічно обговорювати! Потрібно говорити про те, чому досі не розпочата процедура імпічменту?! Бо Порошенко — це загроза для національної безпеки.

Він абсолютно провалив зовнішню, оборонну політику. Він є організатором бандитизму, який нині розгулює в держави, адже ніякі закони не діють, правовий порядок порушений настільки, що це загрожує остаточному розвалу держави. Тому що він особисто чхати хотів на Конституцію, він не дотримується ні 102, ні 106 статті Основного Закону, ні закону про оборону — нічого! Він робить все, що йому заманеться, разом зі своїм організованим бандформуванням.

Ось чому досі не прийнятий закон про Антикорупційний суд і чому досі не припинено мародерство держави. І справа навіть не в судах.

Адже достовірно відомо, що робиться, наприклад, при закупках, де Порошенко замішаний в корупційних схемах. Чому всі хором не скажуть, що Порошенко не має права балотуватися на наступних виборах? На нього не розповсюджується те, що кожний громадянин має право брати участь в виборах і бути обраним. На ньому висить те, що він натворив, будучи на вершині влади. Принаймні суспільство мало б, в тому числі відповідні громадські організації, наша інтелігенція, наш журналістський корпус, криком кричати, що не може бути мови про якісь вибори президента, в яких би приймав участь Порошенко.

Він не має права, проти нього повинні починатися слідчі дії за те, до чого він довів державу.

Чому саме так повинні звучати питання? Тому що саме Порошенко, окрім усього, зруйнував парламентаризм: почалося це з виборів до Верховної Ради у 2014 році, коли він взяв повністю під свій контроль парламент, який став маріонеткою в руках президента. І саме тому депутати сьогодні не займаються своїми прямими обов’язками і тим, що потрібно робити народним обранцям.

Ми бачимо, що коло замкнулося, і в цьому найбільша вина саме Порошенка, бо він перетворив правоохоронну систему в структуру, яка обслуговує організоване злочинне формування, на чолі якого він сам і стоїть. СБУ, прокуратура, МВС, податкова — це все під ним, і обслуговують в першу чергу його і його свиту — тих олігархів, які і створюють це організоване злочинне формування.

from-ua.com

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Білий дім визнав, що через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку Сьогодні, 25 квітня

Голова МЗС: Лише військової допомоги США недостатньо для перемоги над Росією Вчора, 24 квітня

Глава Пентагону поговорив з грецьким колегою на тлі публікацій про тиск щодо Patriot для Києва Вчора, 24 квітня

Держдеп США згадав телемарафон у звіті щодо порушень прав людини Вчора, 24 квітня

Рекордна партія зброї з Британії, новини щодо допомоги США, МЗС обмежує "ухилянтів": новини дня Вчора, 24 квітня

Зеленський і Сунак обговорили найбільший військовий пакет від Британії 23 квітня

Знайти в США зброю для України на всю суму допомоги ЗСУ може бути проблемою – посол 23 квітня

Туск: Польща не передасть Patriot Україні, але допоможе іншими засобами 23 квітня

Кулеба пояснив, чому консульства України зупинили надання послуг чоловікам мобілізаційного віку 23 квітня

Зеленський заявив про домовленість щодо ATACMS для України 23 квітня