Пт, 01 червня 2018

Фаріон про «нянь за 1500 гривень»: Це люди, які, вочевидь, катапультовані з космосу

Криза народжуваності в Україні пов’язана не стільки з матеріальним становищем, скільки з психологічним станом населення.

Криза народжуваності в Україні пов’язана не стільки з матеріальним становищем, скільки з психологічним станом населення. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповіла народний депутат України Ірина Фаріон.

Коментуючи рішення Кабміну ввести виплати компенсацій за наймання няні в розмірі близько 1500 гривень щомісяця до досягнення дитиною 3-річного віку, співрозмовниця видання зазначає наступне: «Це люди, які, вочевидь, катапультовані з космосу. Коли люди народжують дітей? Якщо зробити історичну ретроспективу, то в 19 - на початку 20 ст.

дітей народжували набагато більше, була інша культура сприйняття себе в світі. І мені здається, що тоді культура сприйняття себе в світі була набагато глибша і поважніша, ніж сьогодні, тому що нема більшого щастя, ніж діти. Але ця потреба в дитині має йти з твого внутрішнього світу.

Якщо ти вже дитину народив, то про яку няню може йтися? Я не уявляю собі, щоб я як мама допустила до своєї дитини няньку в будь-якому віці. На гарматний постріл до моєї дитини не підійшла би няня. Так як би не підійшов до мене на гарматний постріл дизайнер, якій би радів мені, у що я маю одягатись».

Тому, констатує пані Ірина, позиція щодо няні є абсурдною для жінки, яка виховує дітей перед усім для себе.

За словами експерта, падіння народжуваності в Україні пов'язано з загальним падінням народжуваності в Європі.

«Людина стає страшенно егоцентричною. Людина не думає про те, що значною мірою треба віддавати, а діти — це віддавання, принаймні до підліткового віку. Діти — це віддавання себе, це вкладання нас. Деякі сталі зациклені на своєму власному тілі і на своєму безголів'ї, що не знаходять сили віддаватися дітям.

Тому те, що говорить Гройсман, це лише гра на публіку або свідчення абсолютної некомпетентності в психології людства, принаймні того, що живе в частині Європи і зокрема в Україні, тому що вона центр Європи. І ось ця психологія спровоковує ось цю кризу народжуваності. Тому я не вважаю, що це впритул залежить від матеріального становища, це залежить від психологічного стану людини, і зокрема населення України», - резюмує політик.

from-ua.com

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата