Пт, 27 квітня 2018

І ніякі Мальдіви не матимуть значення: Порошенко придумав, як іти на другий термін

Цікаво, так і буде?

Президентові Петру Порошенку потрібна масштабна перемога на виборах 2019 року. Питання помісної української церкви підходить для демонстрації сили політичним партнерам якнайкраще.

Про це повідомляє сайт «Українська правда».

Журналіст Роман Романюк нагадує слова нардепа, політтехнолога Ігоря Гриніва: «Українці не виходять за гроші.

Можна зібрати бабусь під Нацбанк на три години покричати за 100 гривень, але Майдан так не збереш. Українці виходять, тільки коли зачіпають їхнє сокровенне: гордість, свободу. Це щось ірраціональне, що стосується основи життя. Вони тільки так виходять».

Саме це і треба зараз Порошенкові. Якесь ірраціональне збурення, здатне відмести всю раціональну возню, розмови про корупцію, про стагнацію, про відсутність реформ.

Головним бенефіціаром нової хвилі суспільного піднесення може стати ніхто інший, як Порошенко. Фактично, одним рішенням Вселенського патріарха Петро Олексійович може отримати підтримку десятків мільйонів вірян.

І якщо він зможе конвертувати її в електоральну підтримку, то ніякі Мальдіви вже не матимуть значення. Це буде підтримка іншого, ірраціонального порядку. Повернення гідності.

Реалізація мрії. Що проти цього мільярдні корупційні схеми в оборонці чи в НКРЕКП?

Порошенко мусив продемонструвати силу політичним партнерам і зробити це з розмахом.

Щоб кожен, хто сумнівався в його можливостях, подумав іще раз.

Президентові конче необхідно було продемонструвати масштабність власної фігури. Мовляв, гляньте, крім мене таких речей ніхто не осилить.

І я, фактично, роблю це без вас. А що ви робитимете без мене?

Питання помісної української церкви підходило для цієї демонстрації сили якнайкраще.

Якщо Порошенку, як непублічно обіцяють в АП, вдасться до літа вирішити це питання, то його позиції в переговорах з партнерами відчутно посиляться.

Прагнучи переобратися на другий термін, Порошенко потребує явного, одного противника, який ще й був би слабшим за нього. Натомість останні опитування показують, що він має п’ять-шість опонентів, кожен із яких має шанси виграти.

«Ми не знаємо, як написати стратегію перемоги Порошенка, бо не розуміємо, проти кого її писати. Електоральні поля порвані, сусідні області, які голосували завжди однаково, тепер голосують по-різному. Невідомий склад другого туру, 40 відсотків невизначених, незрозуміле основне електоральне поле боротьби», – бідкався півроку тому один із технологів Порошенка.

Єдиний, у кого Порошенко, згідно з опитуваннями, більш-менш комфортно виграв би другий тур – це лідер «Опоблоку» Юрій Бойко. Але його електорат так само розділений між ним, Вадимом Рабіновичем і ще кількома меншими фігурами. У другий тур Бойко може і не вийти.

Уже зараз президент намагається зайняти роль виразника волі умовної проукраїнської церковної спільноти. Але одразу постає питання, до кого ж по політичний захист звернуться умовні проросійські православні? До Юлії Тимошенко?

Чи все-таки до воцерковленого мільярдера-депутата Вадима Новинського і його політичного соратника Юрія Бойка? Питання, швидше, риторичне.

Велика політична гра, у якій президент Петро Порошенко намагається розіграти «церковну карту», може принести йому величезні дивіденди, повідомляє ЗМІ.

from-ua.com

Архів журналу Віче

Віче №3/2016 №3
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Прем’єр Бельгії: Деякі євродепутати поширювали роспропаганду за гроші Сьогодні, 29 березня

1 млн снарядів навесні, новий пакет зброї з Німеччини, переговори з урядом Польщі: новини дня Сьогодні, 29 березня

Прем’єр: Україна домовилася з ЄС про пріоритетний скринінг законодавства у сфері агрополітики Сьогодні, 29 березня

Рада Україна-НАТО зібралась у Брюсселі через останні удари РФ по інфраструктурі Сьогодні, 29 березня

Зеленський розповів про розмову зі спікером Палати представників США Джонсоном Сьогодні, 29 березня

Польські ЗМІ розповіли, як Туск переконав Макрона змінити умови імпорту не на користь України Вчора, 28 березня

Шмигаль прибув на міжурядові переговори до Варшави Вчора, 28 березня

Болгарію чекають дострокові вибори: ще одна партія відмовилась формувати уряд Вчора, 28 березня

Вибір ідеальних чоловічих шкарпеток. Поради Вчора, 28 березня

Вибір майстер-класів у Києві Вчора, 28 березня