Ср, 25 квітня 2018

В Амстердамі пошили сукню з прапорів України та Росії

Європейські дизайнери презентували колекцію одягу, пошитого з використанням державних прапорів конфліктуючих країн, яка за задумом авторів символізує примирення ворогуючих сторін.

Співорганізаторами творчого заходу стали громадське об’єднання Fashion Design Young Designers United і креативне агентство J. Walter Thompson Amsterdam. Цікавою особливістю колекції став матеріал для створення суконь – для пошиття одягу використали справжні стяги країн.

ukraine-russia

До речі, якщо Ви плануєте пошиття одягу, зверніть увагу на текстильні матеріали, які пропонує Інтернет-магазин "Є-ткані" (etkani.com/product/gipyur-kruzhevomakrame) – тут знайдете максимально широкий вибір гіпюрової тканини. Гіпюр є одним з найбільш популярних й розповсюджених у текстильному виробництві матеріалів. Однотонні, контрастні, багатобарвні, з неймовірної краси малюнками і обробкою, вони прикрасять будь-який наряд, зробивши його унікальним!

«Об'єднана колекція - це творча заява проти зростаючої напруженості в Світі, яку ми бачимо, чуємо і читаємо кожен день. Ми довели, що використовуючи моду і дизайн, можна створити щось нове і змістовне», – сказано в презентації до виставки.

«Ми хочемо, щоб люди думали про те, як конфлікти можуть бути вирішені», - заявляє Бас Корстен, творчий партнер рекламного агентства, який прийняв участь в проекті.

Створені сукні можна спостерігати на одній з вітрин в Амстердамі. Згодом планується виставляти колекцію в різних місцях Амстердама та Лондона. Окрім згаданої сукні з прапорів України та Росії, можна побачити сукні з прапорів Великої Британії та ЄС, а також африканських країн Еритрея і Джібуті.

Для "Об'єднаної колекції" обрали дуже різні конфлікти: голландський дизайнер Енн Оомен втілив тему «Brexit-а» (виходу Великобританії зі складу ЄС), румунський художник Андреа Ендрес виразив свій поглаяд на "нестабільні відносини між Україною і Росією", а голландка Ірен Хелденс інтерпретувала війну між Еритреєю і Джібуті.

 «Чи може плаття вирішити політичні питання? Напевно, ні. Але таке мислення просто має право на існування», - роблять висновок молоді дизайнери.

unitedcollection-amsterdam

Теоретично, якщо поглянути на подію з юридичної точки зору, модельєри можуть потрапити під слідство, оскільки їхні дії підпадають під статтю кримінального кодексу України за наругу над державними символами. Адже для пошиття одягу брали і різали саме прапори країн, а не тканини відповідних кольорів.

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

У Польщі кажуть, що готові допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку Сьогодні, 25 квітня

Глава МЗС Польщі: Росія бреше про польські плани анексувати частину України Сьогодні, 25 квітня

Євродепутати просять владу Австрії вплинути на Raiffeisen щодо його бізнесу в Росії Сьогодні, 25 квітня

Макрон захищає свою позицію про створення "стратегічної двозначності" для Росії Сьогодні, 25 квітня

Білий дім визнав, що через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку Сьогодні, 25 квітня

Голова МЗС: Лише військової допомоги США недостатньо для перемоги над Росією Вчора, 24 квітня

Глава Пентагону поговорив з грецьким колегою на тлі публікацій про тиск щодо Patriot для Києва Вчора, 24 квітня

Держдеп США згадав телемарафон у звіті щодо порушень прав людини Вчора, 24 квітня

Рекордна партія зброї з Британії, новини щодо допомоги США, МЗС обмежує "ухилянтів": новини дня Вчора, 24 квітня

Зеленський і Сунак обговорили найбільший військовий пакет від Британії 23 квітня