Чт, 12 квітня 2018

Україна припинить співпрацю з СНД та частину договору про дружбу з РФ

Президент України Петро Порошенко внесе у Раду ініціативу про припинення частини Договору про дружбу співробітництво і партнерство між Україною та РФ, а також пропонує уряду підготувати пропозицію про припинення членства України в статутних органах СНД.

Президент України Петро Порошенко внесе у Раду ініціативу про припинення частини Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною та РФ, а також пропонує уряду підготувати пропозицію про припинення членства України в статутних органах СНД.

Про це заявив президент України Петро Порошенко, відкриваючи Київський безпековий форум, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Наступним моїм кроком буде внесення до Ради пропозиції про призупинення частини Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною та РФ", - сказав він.

За словами президента, йдеться про ті частини, які стали "одіозним анахронізмом", зокрема ті, які несумісні з реалізацією права на самооборону, наприклад, положення про стратегічне партнерство, військово-технічне співробітництво, співпрацю з РФ задля захисту України.

Порошенко наголосив, що важливі положення, які стосуються взаємної поваги до територіальної цілісності, непорушності кордонів, залишаться чинними.

"Крім того, я запропоную уряду підготувати пропозицію про припинення членства в статутних органах СНД", - заявив Порошенко, наголосивши, що Україна не є повноцінним членом СНД, тому не може вийти з цього органу.

www.eurointegration.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата