Пт, 06 квітня 2018

Порошенко підписав указ про створення нового свята в країні

Глава держави заснував свято

Президент Петро Порошенко підписав указ про створення нового свята в країні.

Про це він заявив в ході церемонії вручення водної та пожежно-рятувальної техніки для ДСНС, пише Украина Online.

Глава держави заснував свято для українських правоохоронців.

«Сьогодні підписав указ про введення 4 липня нового професійного свята – Дня поліції України», – повідомив Порошенко.

Президент зазначив, що українці побачили перші найважливіші зміни в роботі правоохоронної системи.

Але реформа поліції ще триває і її чекають подальші зміни.

«Ми бачимо, як Національна поліція Україна розвивається в європейську структуру, яка вже надає якісний європейський сервіс. Три роки тому ми прийняли непросте рішення почати глобальні зміни у правоохоронній системі. Ми змогли сказати остаточне прощай міліції радянського стилю і сформувати нову українську поліцію, яка буде мати і має головне – висока довіра українського народу», – повідомив Порошенко.

Раніше День Національної поліції України відзначався 4 серпня, але Порошенко вважає за краще вважати 4 липня новим святом, він бачить в цьому якийсь символізм.

«Тут у мене йдеться, що перенесення з 4 серпня на 4 липня.

Чи не перенос. А підстава точно так же, як ми заснували нову поліцію», – пояснив він.

Відзначимо, у вересні 2015 року Кабінет міністрів прийняв рішення про створення Національної поліції – центрального органу виконавчої влади, який підпорядковується Міністерству внутрішніх справ України.

Нагадаємо, в 2018 році українці будуть відзначати Великдень в квітні, завдяки чому в цьому місяці з’явиться додатковий вихідний.

Так, в неділю, 8 квітня українці будуть відзначати Великдень – головне християнське свято Воскресіння Христового. Згідно із законодавством, якщо святковий або неробочий день збігається з вихідним днем, то він переноситься на наступний після святкового або неробочого. Це означає, що понеділок, 9 квітня, буде вихідним.

Крім того, Кабмін цього року вирішив внести деякі зміни в графіку вихідних і святкових днів. Зокрема, робочий день з понеділка 30 квітня перенесуть на суботу 5 травня. За рахунок цього українці відпочиватимуть чотири дні поспіль: з 28 квітня по 1 травня для святкування Дня праці.

from-ua.com

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата