Пн, 26 березня 2018

Литва видворяє 3 російських "дипломатів" та вводить санкції проти десятків росіян

Литва вирішила видворити трьох працівників російської розвідки, що працюють під дипломатичним прикриттям, та розширити індивідуальні санкції протии громадян РФ.

Литва вирішила видворити трьох працівників російської розвідки, що працюють під дипломатичним прикриттям, та розширити індивідуальні санкції проти громадян РФ.

Про це у своєму Твіттері написав глава МЗС Литви Лінас Лінкявічюс.

"На знак солідарності з Великою Британією через напад у Солсбері Литва прийняла рішення видворити трьох офіцерів російської розвідки, що працюють під дипломатичним прикриттям; внести 21 громадянина до списку Магнітського; заборонити в'їзд до Литви 23 громадянам", - написав він.

In solidarity with the UK over #SalisburyAttack Lithuania has undertaken decision to: expel 3 Russian intelligence officers operating under diplomatic cover; sanction additional 21 individuals under the Lithuanian Magnitsky Act; ban 23 more from the entrance to LT. @BorisJohnson

- Linas Linkevicius (@LinkeviciusL) 26 березня 2018 р.

Раніше повідомлялося, що Сполучені Штати та кілька європейських країн у понеділок оголосять про видворення російських дипломатів через отруєння Сергія Скрипаля та його доньки на території Великої Британії.

У суботу агентство Bloomberg повідомило, що президент США Дональд Трамп готується видворити десятки російських дипломатів з країни.

Як відомо, минулого тижня на саміті в Брюсселі лідери ЄС погодилися з позицією Великої Британії, що "дуже ймовірно" Росія несе відповідальність за атаку в Солсбері.

За даними ЗМІ, Польща, країни Балтії і Франція можуть прийняти рішення про видворення російських дипломатів.

Британія вже вислала 23 російських дипломатів і призупинила дипломатичні контакти з Москвою на високому рівні.

www.eurointegration.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата