Вт, 20 березня 2018

Цибулько: Феноменом останнього «президентського» опитування КМІС є зовсім не Тимошенко

Ляшко в опитуванні КМІС більше характеризує психологічний стан середньостатистичного виборця, ніж Тимошенко, бо Тимошенко розглядається не як.

Ляшко в опитуванні КМІС більше характеризує психологічний стан середньостатистичного виборця, ніж Тимошенко, бо Тимошенко розглядається не як альтернатива нинішній владі, а як помста їй. Про це в ексклюзивному інтерв’ю кореспонденту інтернет-видання Новини України – From-UA розповів громадський діяч Володимир Цибулько.

Коментуючи дані опитування КМІС, згідно з якими «президентський рейтинг» Юлія Тимошенко складає 22%, наш співрозмовник зазначає наступне: «Насправді феноменом цього опитування є не Тимошенко, а Ляшко, тому що, по суті, за цієї моделі Ляшко виходить у другий тур. Це означає, що Ляшко в другому турі перемагає. Тобто це або методологічний збій, тому що насправді Ляшко і Тимошенко близькі за стилем політики, значить, це опитування спрямовано було на цільову аудиторію, тому що такій результат таких однотипних політиків і такій невисокий результат Порошенка.

А я хочу нагадати, що ми обираємо не головного феодала, а Верховного головнокомандувача. Якось на роль Верховного головнокомандувача Тимошенко зовсім не підходить, треба, щоб цього головнокомандувача сприйняли ще й Збройні сили на початку».

Плюс, додає експерт, реальна виборча кампанія, реальні зрізи - це вибори до ОТГ.

«Там, правда, трошки інший характер кампанії, але результати, які забезпечує партійна інфраструктура, якраз показують, що Тимошенко має потенціал, і дуже високий.

Але на виборах моделі ОТГ перемагає БПП. Тобто за якісною партійною інфраструктурою насправді, скажімо так, телевізійний президент і президент в реальній виборчій кампанії, де дуже важлива партійна інфраструктура, це не адмінресурс, це якість партійних кадрів на місцях, які є втіленням ідеї кандидата в президенти», - пояснює Цибулько.

«Тому я вважаю, що зараз ми спостерігаємо запит на популістську політику, з одного боку, а з другого, феномен Ляшка, які й в цьому опитуванні більше характеризує психологічний стан середньостатистичного виборця, ніж сама Тимошенко, бо Тимошенко розглядається не як альтернатива нинішній владі, а як помста їй.

Мені здається, що війна з Росією зробила людей більш обачливими і відповідальнішими, що підтверджують вибори до об'єднаних територіальних громад», - констатує наш співрозмовник.

«І ще одне диво — це результат Гриценко, який, по суті, не має навіть інфраструктури. Якщо Гриценко претендує на роль головнокомандувача, то чому він під час війни навіть не вдягнув військову форму і не зголосився до військової служби?

Це теж дивно виглядає, хоча від робить свою виборчу кампанію якраз на тому, що він людина військова», - додає Володимир Цибулько.

from-ua.com

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Зеленський і Сунак обговорили найбільший військовий пакет від Британії Вчора, 23 квітня

Знайти в США зброю для України на всю суму допомоги ЗСУ може бути проблемою – посол Вчора, 23 квітня

Туск: Польща не передасть Patriot Україні, але допоможе іншими засобами Вчора, 23 квітня

Кулеба пояснив, чому консульства України зупинили надання послуг чоловікам мобілізаційного віку Вчора, 23 квітня

Зеленський заявив про домовленість щодо ATACMS для України Вчора, 23 квітня

Тонкощі використання клейових сумішей для армування плит пінополістиролу Вчора, 23 квітня

Союзники назвали дату нової зустрічі щодо зброї для ЗСУ у форматі "Рамштайн" 22 квітня

Кулеба розказав міністрам ЄС, що ще є можливість запобігти гіршим сценаріям 22 квітня

Норвегія приєднається до ініціативи з забезпечення України засобами ППО 22 квітня

Громадяни Словаччини зібрали вже понад 3 млн євро на снаряди для України 22 квітня