Пн, 12 лютого 2018

Павловський: Порадам Поповича були раді і державні діячі, і урядовці, незалежно від політичної орієнтації

Якщо б українська влада прислухалася до порад таких людей, як Попович, Гузар або Олійник, можливо, ми б не мали таку важку ситуацію в країні, як.

Якщо б українська влада прислухалася до порад таких людей, як Попович, Гузар або Олійник, можливо, ми б не мали таку важку ситуацію в країні, як маємо зараз. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів експерт з питань соціальної політики Андрій Павловський.

Наш співрозмовник нагадує, що відомий український філософ Мирослав Попович, якого не стало 10 лютого, був філософом з великої букви, видатним українським вченим, академіком, директором інституту філософії Національної Академії наук України.

«З іншого боку, це була людина високоморального авторитету, до якої дослухалися і державні діячі, і урядовці, незалежно від політичної орієнтації.

І ми пам'ятаємо, наскільки був виважений діалог, якій був на старті становлення народного руху Україні, демократичних процесів ще в СРСР. Ми пам'ятаємо перший діалог Мирослава Поповича, якій дав відлигу, початок гласності в Україні, перебудовним процесам. Це діалог між тоді секретарем по ідеології паном Кравчуком і Мирославом Поповичем як громадським активістом, одним з засновників Народного руху, філософом-вченим, і наскільки вони тоді спокійно, толерантно обговорювали проблеми тодішньої України. Я запам'ятав цей діалог на все життя.

І наскільки він відрізняється зараз від того, що ми бачимо сьогодні в ВР, коли один іншого скотиняками, падлюками називають, в прямому ефірі з парламентської трибуни себе таке дозволяють», - констатує експерт.

«Я знаю, що Юлія Тимошенко була завжди рада почути поради, моральні настанови Мирослава Поповича, тому що він був моральним авторитетом. І ми всі сумуємо за ним. Це така втрата для України. І що вражає, що вже будучи у поважному віці — 88 років, наскільки ясний і мудрий розум залишався у людини до останніх днів.

Вічна пам'ять. Таких потужних мудрих людей зараз якраз не вистачає в критичні часи Україні. На жаль, до таких людей, як Попович, як Гузар, як наш видатний поет і теж моральний авторитет Борис Олійник, влада не дослухається.

А якби вони слухала поради таких мудрих людей, можливо, ми б не мали таку важку ситуацію в країні, як зараз маємо», - додає Павловський.

from-ua.com

Архів журналу Віче

Віче №3/2016 №3
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Польські ЗМІ розповіли, як Туск переконав Макрона змінити умови імпорту не на користь України Сьогодні, 28 березня

Шмигаль прибув на міжурядові переговори до Варшави Сьогодні, 28 березня

Болгарію чекають дострокові вибори: ще одна партія відмовилась формувати уряд Сьогодні, 28 березня

Вибір ідеальних чоловічих шкарпеток. Поради Сьогодні, 28 березня

Вибір майстер-класів у Києві Сьогодні, 28 березня

Чехія виділить кошти на свою ініціативу щодо закупівлі боєприпасів для України Сьогодні, 28 березня

ЄС розблокував пільги для України, Косово йде в Раду Європи, "коаліція бронетехніки": новини дня Сьогодні, 28 березня

ЗМІ: Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила американських посадовців Вчора, 27 березня

Словенія приєднається до ініціативи Чехії із закупівлі снарядів для України Вчора, 27 березня

Естонія готова підтримати прем’єра Нідерландів на посаду генсека НАТО Вчора, 27 березня