Чт, 28 грудня 2017

Україні треба терміново міняти закон про експортно-кредитне агентство - Микольська

Україні треба якомога швидше внести зміни в закон про експортно-кредитне агентство, що необхідний для розвитку українського експорту.


Фото: www.epravda.com.ua

Україні треба якомога швидше внести зміни в закон про експортно-кредитне агентство, що необхідний для розвитку українського експорту.

Про це в інтерв'ю "Європейській правді" повідомила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі - торговий представник України Наталія Микольська.

"Для того щоб говорити про допомогу або участь міжнародних фінансових установ, нам потрібно в першу чергу передбачити прозорі правила функціонування даного агентства і прозорі корпоративні правила. Це мають бути прозорі процедури ухвалення рішень, формування ризиків, відповідно до міжнародних правил", - сказала вона

Однак, за словами Микольської, в процесі підготовки документів на створення експортно-кредитного агентства було виявлено низку прогалин у профільному законі, які потребують додаткового регулювання або потребують зміни.

"Тому ми розробили проект змін до Закону про ЕКА і найближчим часом зустрінемося з представниками колективу авторів закону, щоб обговорити ці питання та домовитися про спільні кроки. Нам дуже важливо, щоб ці зміни було ухвалено якомога швидше, аби запустити ефективну роботу ЕКА", - сказала торговий представник України.

Микольська також повідомила, що оптимальним початковим форматом роботи агентства буде надання страхових послуг вже у 2018 році.

"Попередньо ми говорили про три роки роботи агентства у форматі страхування, перестрахування і страхового гарантування, але тут ми говоримо про те, що можуть бути додаткові послуги. Тобто замість різкого переходу буде поступова поява додаткових послуг до портфелю експортно-страхового агентства", - заявила вона.

Детальніше читайте на сайті "ЄвроПравди" в інтерв'ю: "Наталія Микольська: Росія не є нашим партнером, це просто країна, з якою ми торгуємо".

www.eurointegration.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №3/2016 №3
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Прем’єр: Україна домовилася з ЄС про пріоритетний скринінг законодавства у сфері агрополітики Сьогодні, 29 березня

Рада Україна-НАТО зібралась у Брюсселі через останні удари РФ по інфраструктурі Сьогодні, 29 березня

Зеленський розповів про розмову зі спікером Палати представників США Джонсоном Сьогодні, 29 березня

Польські ЗМІ розповіли, як Туск переконав Макрона змінити умови імпорту не на користь України Вчора, 28 березня

Шмигаль прибув на міжурядові переговори до Варшави Вчора, 28 березня

Болгарію чекають дострокові вибори: ще одна партія відмовилась формувати уряд Вчора, 28 березня

Вибір ідеальних чоловічих шкарпеток. Поради Вчора, 28 березня

Вибір майстер-класів у Києві Вчора, 28 березня

Чехія виділить кошти на свою ініціативу щодо закупівлі боєприпасів для України Вчора, 28 березня

ЄС розблокував пільги для України, Косово йде в Раду Європи, "коаліція бронетехніки": новини дня Вчора, 28 березня