Пт, 01 грудня 2017

Цибулько: Киян знову годують обіцянками

Погода у Києві залежить від забудовників, які намагаються підвищити вартість житла і задля цього використовують наболілу тему метро на Троєщину....

Погода у Києві залежить від забудовників, які намагаються підвищити вартість житла і задля цього використовують наболілу тему метро на Троєщину. Про це в ексклюзивному інтерв’ю кореспонденту інтернет-видання Новини України – From-UA розповів громадський діяч Володимир Цибулько.

«Коли китайці заходять в проекти, вони надають або зв'язаний кредит, тобто під держгарантії, або заходять як повноцінні експлуатанти-будівельники. Тут питання в тому, на яких умовах ця компанія має заходити. Чи це компанія, яка будує і експлуатує, по суті, концесія?!

Але у нас немає закону про концесію», - зауважує наш співрозмовник.

«Коли китайці заходять, вони привозять з собою все, включаючи робочу силу, свої фінанси, свої будматеріали, комплектуючі. І є небезпека, що у нас буде існувати китайське метро паралельно з радянсько-українсько-російським», - додає громадський діяч.

Цибулько впевнений, що погоду у місті в основному творять забудовники, і їм зрозуміло, що для того, аби вартість житла підвищилась, потрібні лінії метро. І швидше за все відбулась просто піарівська робота на підвищення капіталізації нових мікрорайонів, які будуть невдовзі забудовуватися.

«Це так і не інакше, бо якби існував якісний закон про концесію, тоді було б простіше, так як концесіонер заходить, будує, експлуатує, відбиває свої кошти і передає на баланс місту. А зараз правила незрозумілі, тому, швидше за все, це навіть не виборча ідея, а план підвищення капіталізації об'єктів з перспективою будівництва метро в тих чи інших районах, бо без нього вартість суттєво відрізняється», - констатує наш співрозмовник.

Нагадаємо, раніше мер Києва Віталій Кличко заявив про те, що китайський консорціум готовий побудувати четверту гілку метро з Жулян до Троєщини за 5 років.

from-ua.com

Архів журналу Віче

Віче №3/2016 №3
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

Прем’єр Бельгії: Деякі євродепутати поширювали роспропаганду за гроші Сьогодні, 29 березня

1 млн снарядів навесні, новий пакет зброї з Німеччини, переговори з урядом Польщі: новини дня Сьогодні, 29 березня

Прем’єр: Україна домовилася з ЄС про пріоритетний скринінг законодавства у сфері агрополітики Сьогодні, 29 березня

Рада Україна-НАТО зібралась у Брюсселі через останні удари РФ по інфраструктурі Сьогодні, 29 березня

Зеленський розповів про розмову зі спікером Палати представників США Джонсоном Сьогодні, 29 березня

Польські ЗМІ розповіли, як Туск переконав Макрона змінити умови імпорту не на користь України Вчора, 28 березня

Шмигаль прибув на міжурядові переговори до Варшави Вчора, 28 березня

Болгарію чекають дострокові вибори: ще одна партія відмовилась формувати уряд Вчора, 28 березня

Вибір ідеальних чоловічих шкарпеток. Поради Вчора, 28 березня

Вибір майстер-класів у Києві Вчора, 28 березня