Чт, 23 листопада 2017

В Єврокомісії не бачать переваг для України у створенні митного союзу з ЄС

Експерти Європейської комісії надали негативний висновок щодо потреби створення митного союзу між Україною та Європейським союзом.


Фото: from-ua.com

Експерти Європейської комісії надали негативний висновок щодо потреби створення митного союзу між Україною та Європейським союзом.

Про це заявив на зустрічі з журналістами в Брюсселі комісар з питання розширення та європейської політики сусідства Йоганес Ган.

"Я не є експертом з питань торгівлі, але ми проводили консультації (всередині Єврокомісії) і експерти з нашого боку не бачать особливого сенсу у цьому форматі", - заявив він, коментуючи ідею України щодо старту переговорів про створення митного союзу Україна-ЄС.

"Більшу частину переваг можна отримати в рамках Глибокої та всеосяжної зони вільної торгівлі, яка є в рамках асоціації" - пояснив він.

Водночас, комісар наголосив, що ця ідея і надалі може бути предметом консультацій та подальших експертних оцінок, разом з іншими варіантами поглиблення стосунків між ЄС та східними партнерами.

Як відомо, президент Порошенко у своєму щорічному зверненні запропонував розпочати переговори про створення митного союзу між ЄС та Україною. Згодом цю ідею підтримали в Європарламенті.

www.eurointegration.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №4/2016 №4
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата