04 травня

Британія призначить спецпредставника для нарощування виробництва зброї – голова МЗС

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон анонсував призначення нового спецпредставника, який відповідатиме за виконання планів із нарощування національного військового виробництва.

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон анонсував призначення нового спецпредставника, який відповідатиме за виконання планів із нарощування національного військового виробництва.

Про це він сказав в інтерв'ю Sky News під час візиту до Львова 3 травня, повідомляє "Європейська правда".

Кемерона попросили відповісти, як британський уряд може змусити приватні оборонні компанії на кшталт BAE Systems, Thales і Babcock збільшувати виробництво в необхідних масштабах і темпах.

"Існує спеціальна стратегія у сфері боєприпасів вартістю 10 мільярдів фунтів стерлінгів, яка забезпечить саме те, про що ви говорите – нарощування виробництва", - нагадав голова британського МЗС.

"Але я вважаю, що ми можемо піти ще далі, призначивши спеціального посланника з питань оборони, який би мав повноваження від прем'єр-міністра, щоб переконатися, що ми укладаємо дворічні угоди з постачальниками озброєнь, тому що нам потрібно не лише надавати більше озброєнь Україні, але й нарощувати власні запаси", - додав він.

Кемерон уточнив, що спецпредставник не буде аналогом лорда Бівербрука в роки Другої світової війни, який відповідав за розширення виробництва літаків. Натомість він комунікуватиме з виробниками й запевнятиме у фінансуванні багаторічних проєктів.

Але він дав зрозуміти, що здатність посланця звернутися до промисловості із запевненням у фінансуванні багаторічних контрактів на постачання боєприпасів буде ключовою – і також може знизити вартість.

"Потрібно, я вважаю, мати прямий контакт із прем'єр-міністром, щоб гарантувати, що ми робимо це (виробництво зброї. – Ред.) національним пріоритетом, яким воно, безумовно, є", - додав голова МЗС Британії.

У квітні Сунак заявив, що Британія збільшить витрати на оборону до мінімального порога у 2,5% ВВП до 2030 року, або до 87 мільярдів фунтів стерлінгів на рік, що є найбільшим за останні десятиліття зростанням.

www.eurointegration.com.ua

Архів журналу Віче

Віче №5/2016 №5
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

У партії Шольца закликали до захисту неба України з території НАТО Вчора, 18 травня

Хорватія затвердила новий уряд на чолі з проукраїнським прем’єр-міністром Вчора, 18 травня

Welt: ЄС допускає навчання українських військових на території України з 2025 року Вчора, 18 травня

Зеленський оптимістичний щодо переговорів з ЄС: "Навіть складні партнери стали простішими" 17 травня

У НАТО вважають, що Росія не має сил для стратегічного прориву на Харківщині 17 травня

ЗМІ: У Німеччині проходять обшуки в ультраправого політика, який міг отримувати гроші від Росії 16 травня

Міноборони Греції заперечує таємні поставки зброї Україні 16 травня

Президент Португалії пояснив ситуацію із візитом Зеленського 16 травня

50 країн і організацій підтвердили участь у саміті миру у Швейцарії 16 травня

Зеленський рішуче засудив замах на Фіцо і побажав йому одужання 16 травня