01 травня

Як підібрати вентилятор у приміщення

Правильна підібрана вентиляційна система вирішує одразу дві проблеми — відводить з кімнат шкідливі речовини та забезпечує наплив свіжого повітря, завдяки чому забезпечується комфортний мікроклімат та захист від негативного впливу навколишнього середовища.

Витяжні або реверсивні вентилятори потрібні у квартирах, приватних будинках, на складах, промислових підприємствах. Вони застосовуються на об’єктах з занадто вологим або забрудненим повітрям. Побутові та промислові вентилятори, купити які можна в інтернет-магазині Aqua-Life, відрізняються за характеристиками й можливостями, що впливає на їхніх вибір.

вентиляція приміщення

За якими показниками обирають вентилятори

Перед покупкою слід проаналізувати наступні характеристики:

  1. Рівень забрудненості у приміщеннях — на кухні, в санвузлах чи ванній повітря буде менш забрудненим, ніж на промислових об’єктах.

  2. Продуктивність — параметр, який визначає, скільки кубічних метрів забрудненого повітря вентилятор зможе видалити за годину (відштовхуються від розмірів приміщень, що очищуються).

  3. Довжина вентиляційних каналів — шлях, який повітря має пройти до видалення з кімнати (чим він довший та складніший, тим більш потужний потрібен пристрій).

Перед встановленням вентилятора слід зробити заміри отвору вентиляційної шахти, щоб правильно підібрати діаметр — 80, 100, 120, 125 і 150 мм. 

Пристрій має щільно прилягати до поверхні, щоб виключити вібрацію під час роботи, яка може спричинити його передчасний вихід з ладу. 

Функціональні можливості сучасних вентиляторів

Вентиляційна техніка активно розвивається й окрім безпосередньо очищення повітря дарує інші можливості. Перед покупкою варто вивчити функціонал кожної моделі та оцінити його доцільність, адже чим він ширше, тим дорожча вартість пристрою. 

Виробники пропонують наступні додаткові опції:

  • Оцінка рівня вологості та видалення зайвої вологи — такі пристрої рекомендовано встановлювати у ванних кімнатах, душових, саунах та інших приміщеннях з надмірною вологістю.

  • Вимкнення вентилятора за таймером — для житлових та промислових приміщень це можливість зменшити споживання електроенергії.

  • Датчик руху — витяжка буде працювати тільки при наявності у приміщенні людей, що доцільно для нежитлових об’єктів.

Слід звертати увагу на шумність вентилятора. Продуктивні потужні витяжки будуть сильно шуміти, тому такі моделі встановлюють на промислових підприємствах. У квартиру чи приватний будинок доцільніше вибирати малошумні варіанти (рівень створюваного шуму до 30 дБ). Тоді можна буде лишати вентилятор працюючим навіть вночі, що не завадить заснути.

Покупка оптимальної моделі вентилятора

Щоб пристрій максимально ефективно виконував свої функції, доцільно вибирати його, орієнтуючись на призначення та площу кімнати:

  • Для ванної або кухні у житлових приміщеннях буде достатньо моделей з продуктивністю до 100 м3, невеликого розміру, з мінімальним рівнем шумності. Для побутових цілей не потрібні громіздкі варіанти з надмірною потужністю.

  • Для промислових підприємств, особливо пов’язаних з переробкою нафтопродуктів, мастил, хімічних речовин тощо, де рівень забрудненості буде надто високим, підійдуть виключно потужні промислові вентилятори з широкими функціональними можливостями.

У каталозі компанії «Aqua-Life» представлені десятки різноманітних моделей вентиляторів. Щоб зорієнтуватись у широкому асортименті продукції з різними характеристиками, краще звернутись за допомогою до спеціаліста. Він проконсультує та допоможе підібрати оптимальне рішення під конкретні потреби.

Архів журналу Віче

Віче №5/2016 №5
Реклама в журналі Інформація авторам Передплата
Останні новини

У партії Шольца закликали до захисту неба України з території НАТО Вчора, 18 травня

Хорватія затвердила новий уряд на чолі з проукраїнським прем’єр-міністром Вчора, 18 травня

Welt: ЄС допускає навчання українських військових на території України з 2025 року Вчора, 18 травня

Зеленський оптимістичний щодо переговорів з ЄС: "Навіть складні партнери стали простішими" 17 травня

У НАТО вважають, що Росія не має сил для стратегічного прориву на Харківщині 17 травня

ЗМІ: У Німеччині проходять обшуки в ультраправого політика, який міг отримувати гроші від Росії 16 травня

Міноборони Греції заперечує таємні поставки зброї Україні 16 травня

Президент Португалії пояснив ситуацію із візитом Зеленського 16 травня

50 країн і організацій підтвердили участь у саміті миру у Швейцарії 16 травня

Зеленський рішуче засудив замах на Фіцо і побажав йому одужання 16 травня